HOCASIYLA ARASI İYİ

Lille'de Burak Yılmaz'ın ayrılma ihtimali var. Nice Teknik Direktörü Galtier, eski öğrencisi Burak'ı takımında görmeyi çok istiyor. İkilinin arası oldukça iyi. Sezona kötü başlayan Lille'de dengeler biraz değişmiş durumda. Burak için kesin 'kalacak' demek çok zor. Ancak Lille, Burak kalsa da gitse de bir santrfor almayı planlıyor.

"BEN DE ÖZLEDİM"

Mohamed için Fatih Terim pek olumlu konuşmamıştı. Terim, "Takımda kalıp kalmayacağını kendisi belirleyecek. Geçen sezonki girişini ben de arıyorum" demişti. Bonservisi Mısır ekibi Zamalek'te olan Mohamed'in Galatasaray'daki kredisi oldukça azaldı.

MOSTAFA MOHAMED KİMDİR?

1,85 metre boyundaki Mostafa Mohamed, santrfor bölgesinde forma giymektedir. 

28 Kasım 1997 tarihinde Mısır’ın Gize kentinde doğan Mostafa Mohamed, Mısır Premier Lig kulüplerinden Zamalek’in altyapısında çeşitli kategorilerde forma giydikten sonra 2016-2017 futbol sezonunda El Dakhlia’ya kiralandı. Burada 17 maçta 4 gol kaydeden genç santrfor, ertesi sezon Zamalek’e döndü ve aynı sezonun başında Tanta SC’ye kiralandı. Burada 23 maçta 6 kez fileleri sarsan Mohamed, Tanta’da geçirdiği bir sezonun ardından bu sefer Gaish’e kiralık olarak transfer oldu. Tala'ea El Gaish’te 29 maçta 12 gol ve 5 asistlik performans ortaya koyan Mostafa Mohamed, sezon sonunda kulübü Zamalek’te geri döndü.

Zamalek’te futbolculuk kariyerini sürdüren 23 yaşındaki forvet oyuncusu, Mısır ekibinde 53 maçta 19 gol ve 4 asistlik performans gösterdi. Bu süreçte 2018-2019 Sezonu’nda Mısır Kupası Şampiyonluğu, 2019-2020 Sezonu’nda ise Mısır Süper Kupası ve Afrika Konfederasyonu Süper Kupası Şampiyonluğu başarılarını gören Mohamed’in kariyerinde toplam dört kupası bulunuyor. 

Mısır Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Mohamed, U20’de 6 maçta 2 gol, U23’te 12 maçta 6 gol kaydetti. 2019 Afrika U23 Uluslar Kupası Turnuvası’nda şampiyon olan takımda 5 maçta 4 gol atarak takımın en golcü ismi olan Mohamed, bu başarıda büyük pay sahibi oldu. 

Mısır’ın 23 Mart 2019 tarihinde Nijer’e karşı oynadığı Afrika Uluslar Kupası Elemeleri maçında ilk kez A milli formayı giyen Mohamed, dört defa A Milli Takım seviyesinde sahaya çıktı. 

Mostafa Mohamed 2020-2021 Futbol Sezonu'ndan bu yana Galatasaray forması giymektedir.

(Milliyet)