Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı  açıklamada, zor bir maç oynadıklarını, Mersin ekibinin bekledikleri gibi bir  mücadele ortaya koyduğunu belirtti. 

İlk yarıda erken buldukları golden sonra kontrollü bir oyun oynamaya  çalıştıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Bunu da büyük ölçüde başardığımızı  düşünüyorum. Her şeye rağmen kalemizde oldukça fazla pozisyon verdik. Verdiğimiz  pozisyonlarda da özellikle Muslera çok önemli kurtarışlar yaptı. Kendisini tebrik  ediyorum, takımdaki diğer oyuncuları da tebrik ediyorum" dedi. 

Hamzaoğlu, ligin son haftalarındaki maçların kolay olmadığına vurgu  yaparak, "Şükürler olsun son haftalarda kontrollü oynamaya alıştık. Önümüzde 3  maçımız kaldı, bunlarda da aynı şekilde iyi bir performans gösterip hedefe  ulaşmak istiyoruz" diye konuştu. 

Mersin İdmanyurdu'nun iyi bir takım olduğunu ve karşılaşma boyunca  kendilerine zor anlar yaşattığını söyleyen Hamzaoğlu, kazandıkları için mutlu  olduklarını ifade etti. 

Muslera'nın cezalı duruma düşmesi 

Hamzaoğlu, kalecileri Muslera'nın maçın uzatmalarında sarı kart  görerek, cezalı duruma düşmesine yönelik soru üzerine, "Sinan ile Eray'a da  güveniyorum, ikisinin de kalecilikleri oldukça iyi. Maça kadar zamanımız var,  hangisinin oynayacağına karar vereceğiz. Taffarel ile görüşeceğiz. İkisi de hazır  durumda. Ben Muslera'yı aratacaklarını sanmıyorum" diye konuştu. 

"Kontrollü oynamalıyız" 

Hamza Hamzaoğlu, kalan maçlarında kontrollü oynamaları gerektiğini  dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Çok gol atıyorduk, bu sefer 'çok gol yiyorsunuz' diye sorun  ürettiniz. Şimdi de üretiyoruz ama yemiyoruz. Onu kimse söylemiyor. Gol  yollarında sıkıntılarımız var ama sebeplerini aslında biliyoruz. Bir de son  haftalara girdik, biraz daha kontrollü oynamak zorundayız. Gol için çok fazla  açılıp hücum yapmak çok mantıklı değil. Çünkü Mersin İdmanyurdu'nda çok etkili  oyuncular var. Şükürler olsun bugün gol atamadılar. Bundan sonra iyi bir oyun,  bol gollü maçlar beklemek çok doğru değil." 

Emre Çolak'ın tepkisi 

Hamzaoğlu, oyundan alınmasına kızan Emre Çolak'ın, kendisinin elini  sıkmamasının hatırlatılması üzerine, "Emre, hala genç, hataya müsait. Dolayısıyla  onlar hatalar yapacaklar. Sahada kalmak, oynamak istiyor, bu çok normal. Bu tür  tepkileri biz de zaman zaman hocalarımıza verdik. Zaten içeride de konuştuk.  Geldi özür diledi, sorun değil bunlar" dedi. 

Mersin İdmanyurdu cephesi 

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise çok pozisyon  yakaladıklarını ancak son dokunuşlarda başarılı olamadıklarını kaydetti. 

Özellikle ilk yarıda olmak üzere maçın genelinde iyi bir oyun  sergilediklerini vurgulayan Çalımbay, "İyi pozisyonlar yakaladık, iyi baskı  kurduk. Ama böyle maçları iyi oynayıp kaybettiğimizde çok üzülüyoruz. Bizim  amacımız kalan maçlarımızı kazanıp, ligi iyi bir yerde bitirmek" değerlendirmesinde bulundu. 

Lacivert-kırmızılı çalıştırıcı, yaptığı kurtarışlarla Galatasaray'ın  galibiyetinde önemli rol oynayan Muslera'yı da tebrik etti. 

Çalımbay, müsabakanın hakemi Ali Palabıyık'ın, son dakikada  kazandıkları faulü kullandırmadan maçı bitirmesinin dışında iyi bir performans  gösterdiğini de sözlerine ekledi.