İngiliz basınında yer alan habere göre;  Chelsea, Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera ile yeniden ilgileniyor.

Chelsea'nin, Ocak ayı transfer döneminde Muslera için girişimlerde bulunduğu ancak Galatasaray'ın sezon devam ederken Uruguaylı kaleciyi satmaya yanaşmadığı hatırlatıldı.

Sezon sonunda 10 milyon pound karşılığında yedek kalecisi Asmir Begovic'i  Bournemouth'u satmaya hazırlanan Maviler'in; devre arasında Celtic'in kalecisi Craig Gordon'u transfer etmek istediği ancak başarısız olduğu vurgulandı. Londra ekibinin ayrıca, Espanyol'da kiralık olarak forma giyen Milanlı kaleci Diego Lopez ve Osasuna'da kiralık olarak oynayan Paris Saint Germain'in kalecisi Salvatore Sirigu'yu da değerlendirmeye aldığı bildirildi.

Chelsea'nın eski kaleci antrenörü Christophe Lollichon tarafından önerilen Muslera'nın büyük bir tecrübeye sahip olduğu; Uruguay Milli Takımı ile 85 maça çıktığı ve Lazio ile Galatasaray'da da toplamda 340'dan fazla maça çıktığı kaydedildi.

Galatasaray'ın, 1 sene daha sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki kaleciye yeni bir sözleşme önerdiği ve Muslera'nın kalmasını istediği kaydedildi. Galatasaray'ın halen Muslera için Chelsea'ye fazla gelebilecek bir bedel olan 15 milyon pound istediği ancak sarı kırmızılı yönetimle temasa geçen Londra ekibinin, Muslera'yı transfer etme niyetinde olduklarını açıkça ifade ettiği vurgulandı.