Galatasaray'da transfer hareketliliği sürüyor. Takıma yapılan takviyelerin yanında takımdaki bazı isimlerle de yollarını ayıran Sarı-Kırmızılılarda Fernando Reges'in satılması ve Badou Ndiaye'nin takımına geri gönderilmesinin Fatih Terim'den orta saha mevki için acil transfer yapılması talimatı geldi. Bunun üzerine harekete geçen kurmaylar dev bir ismin peşinde.

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birçok mevki için oyuncu arayışlarını sürdüren Galatasaray, Fatih Terim'in raporlarına göre girişimlerini sürdürüyor. Önümüzdeki sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan sarı-kırmızılılar transferde gaza bastı.

Transferde hata yapmak istemeyen sarı-kırmızılılar, alınacak oyuncuları en ince detayına kadar araştırıp kadrosuna katıyor. 3 kulvarda da başarılı sonuçlar elde etmek isteyen Cimbom, Süper Lig şampiyonluğunu bu sene de kimseye kaptırmayarak üst üste 3. kez şampiyonluk kupasını müzesine götürme gayretinde.

Geçtiğimiz günlerde 3 transferini birden resmen açıklayan sarı-kırmızılılar transfer gündemini sallayarak, Adem Büyük, Babel ve Ozornwafor'u resmen kadrosuna kattığı açıklamıştı. Bu transferlerin ardından ise Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı'yı duyuran Sarı-Kırmızılılar'da gelenlerin yanında bazı isimlerle de yollar ayrılıyor.

Son olarak Fernando Reges'i Sevilla'ya satan Sarı-Kırmızılılar'da teknik patron Fatih Terim'den orta sahaya takviye yapılması için talimat gelmişti.

Jean Michael Seri, Manuel Fernandes derken, Galatasaray'ın gündemine önemli bir isim daha eklendi. Fernandes'in maliyeti, Seri'nin Roma ile görüşmelere başlamasından sonra Galatasaray yönetimi sürpriz bir hamle yaptı.Manchester United'ın geçen sezon 59 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek S. Donetsk'ten aldığı ama büyük hayal kırıklığı yaratan Fred'e (Frederico Rodrigues de Paula) talip oldu.

MANCHESTER'DAN YANIT BEKLENİYOR

Tüm sezon boyunca sadece 17 maçta forma giyebilen sol ayaklı Fred için teknik direktör Fatih Terim'in "Şartların zorlanması" yönünde talepte bulunduğu bildirildi. Önceki günkü idmanda ikinci başkan Abrurrahim Albayrak ile yaptığı görüşmede, transferlerin gecikmesi nedeniyle serzenişte bulunan tecrübeli hocanın isteği üzerine Manchester United'a kiralama bedeli olarak 2 milyon euro önerildiği ifade edildi. Şimdi Manu'dan cevap beklendiği kaydedildi.

Internacional'den, Shakhtar Donetsk ve Manchester United formaları giyen Fred, kariyeri boyunca 213 karşılaşmada forma giydi, 23 gol atıp, 23 de asist yaptı. Merkez orta sahanın yanı sıra, on numara ve sağ kanatta da forma giyebiliyor. Fred'in İngiliz ekibiyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

REKOR ÜCRETLE GİTMİŞTİ

Shakhtar, İnternacional'den 15 milyon euro'ya aldığı Fred'i, 1 Temmuz 2018'te 59 milyon euro'ya Manchester United'a vermişti. Ancak Brezilyalı futbolcu, İngiltere'de beklentileri karşılayamadı. Bir ara Fenerbahçe'nin de gözdeleri arasında olan Fred, orta alanda müthiş enerjisi ve yüksek tekniği ile biliniyor.

Fred kimdir?

Tam adı Frederico Rodrigues Santos olan, 5 Mart 1993’de Brezilya’nın Belo Horizonte kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.

Fred’in Kulüp Kariyeri

Fred, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Atletico Mineiro takımının alt yapısında başladı. 6 sene boyunca burada kendini geliştiren Fred, 2010 yılında İnternacionalkulübünün alt yapısına transfer oldu. 2012 yılına kadar burada genç takımlarda mücadele ederken teknik heyetin dikkatini çekti ve 2012 yılının sonunda A takıma yükseltildi. Bu sayede Fred, profesyonel kariyerine imza attı. 2012-2013 sezonunda A takımla beraber mücadele etti ve sezon boyunca toplamda 33 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.

fred internacional

Burada gösterdiği performans ile Rumen teknik hoca Mircea Lucescu’nun dikkatini çekti ve 2013-2014 sezonu öncesinde 15 Milyon Euro’ya Shaktar Donetsk’e transfer oldu. İlk sezondan itibaren takımda sürekli forma şansı yakalayan Fred, 29 maçta forma giydiği 2013-2014 sezonunda 4 gol attı. Sezon sonunda Ukrayna Premier Ligi ve Ukrayna Süper Kupası’nı kazanma sevincini yaşadı. 2014-2015 sezonunda da aynı performansını devam ettirdi ve 35 maçta rol aldı. 2015-2016 sezonuyla kariyerine Shaktar Donetsk takımında forma giydi. Daha sonra 2018 Haziran'ında 59 Milyon Euro bedeller İngiliz devi Manchester United'ın yolunu tuttu ancak beklentileri karşılayamadı.

Fred’in Milli Takım Kariyeri

Fred, milli formayı kariyerine ilk kez 2014 yılında Brezilya U-21 kadrosuna davet edilmesiyle beraber giydi. Burada 2 maça çıkabilen Fred, aynı yıl içerisinde Brezilya A Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca 6 kez A Milli formayı giyen Fred, 2015 Copa America’da takımı ile beraber sahada yer aldı.

Fred’in Başarıları

İnternacional

Campeonato Gaucho: 2012, 2013

Shakhtar Donetsk

Ukrayna Premier League: 2013-14

Ukrayna Süper Kupası: 2013