Geçen sezon Medipol Başakşehir ile lig şampiyonluğu sevincini yaşayan teknik direktör Okan Buruk, turuncu lacivertli takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu.

“GALATASARAY’I ÇOK İSTERİM”

Adının Fatih Terim sonrası dönem için Galatasaray’la anılmasıyla ilgili de konuşan başarılı çalıştırıcı, “Uzun yıllar Galatasaray’da emek sarf ettim. Çok fazla kupa kazandım. Büyük başarılar yaşadım. Başakşehir ile yakaladığım başarının ardından Galatasaray ile adımın anılması gayet normal. Ama ülkemizin en başarılı teknik adamı diyebileceğimiz insan şu an Galatasaray’ın başında. Fatih Hocanın kazandığı şampiyonluklar ve İtalya’ya gidip hem Milan hem Fiorentina’yı çalıştırması büyük başarı. Bizlere örnek oluşturabilecek bir insan. Fatih Hoca Galatasaray için çok değerli bir isim. O orada olmak istediği sürece olmalı. Galatasaray hocalığına aday gösterilmek benim için mutluluk verici. İleri de umarım böyle bir şey olur. Önemli olan doğru zamanda doğru yerde buluşmak” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE’DEN TEKLİF ALMADIM”

Takım çalıştırmadığı süre içerisinde Fenerbahçe’den teklif almadığını söyleyen Okan Buruk, ”Boşta olduğum için tüm hoca değiştiren takımlarla ismim geçiyor. Fenerbahçe’den bana şimdiye kadar teklif gelmedi. Birçok takımla adım geçiyor. Ancak bir teklif söz konusu değil” dedi.

“YABANCI SAYISI DÜŞMEMELİ”

Yabancı kuralı ile ilgili görüşlerini de aktaran başarılı çalıştırıcı, “Sayıyı düşürelim ile bu iş olmaz. Yatırımları altyapılarımız üzerinden doğru bir şekilde yapabilirsek amaçlarımıza daha kolay ulaşırız. İş dönüyor dolaşıyor yabancı sayısına geliyor. Bunun sebebi oyuncu yetiştiremememiz. Daha çok oyuncu yetiştirmemiz gerek. Altyapılara yatırım yapabilirsek önemli yerlere geliriz. Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilecek tesisler inşa etmemiz gerekiyor. 18- 19 yaşına gelmiş oyuncularınızı oynatabileceğiniz bir yer yok. Yatırımları doğru yönetirsek olumlu sonuçlar alırız. Benim düşüncem en az 10 yabancı olması gerekiyor. İyi yabancı oyuncuların gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞLANGIÇ ÇOK ÖNEMLİ”

Teknik direktör Okan Buruk, A Milli Takımın Avrupa Şampiyonası’ndaki grubunu da değerlendirdi. Buruk, “Şu an da Milli Takım’da özellikle yurtdışında oynayan ve fazla sayıda bulunan oyuncumuz var. Özellikle savunma bölgesinde dünya çapında isimlere sahibiz. Orta saha ve forvette de kaliteli iyi oyuncularımız var. Forvet konusunda belki sayısal olarak eksikliğimiz olabilir, ama Cenk Tosun ve Burak Yılmaz gibi önemli 2 oyuncu bulunuyor. İki oyuncumuzun da önemli katkılar vereceğini düşünüyorum. Takıma liderlik yapabilecek isimler. Kalecilere baktığımızda Altay, Mert ve Uğurcan çok formda. Üçü de oynayabilecek durumda. Çok genç olmalarına rağmen bu performansa ulaşmaları Türk Futbolu için büyük şans. Avrupa Şampiyonaları’nda başlangıçlar çok önemlidir. Ben iyi başladığımız takdirde çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Avrupa Şampiyonaları’nda ilk gol bana nasip olmuştu. Bu oyuncular Milli Takımı Avrupa Şampiyonası’na taşıdı. Şenol Güneş onların neler verebileceklerini gayet iyi biliyor. Bir oyuncu fiziksel olarak hazır değilse Milli Takım’da olmasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

(Sözcü)