Dortmund ile kontratı haziranda bitecek yıldız oyuncu için kararı yeni yönetim verecek. Mohamed Elneny, Xeka ve Federico Bernardeschi transferlerinde son durum...

AXEL WİTSEL KİMDİR?

Axel Witsel hem 8 hem de 6 numara oynayabiliyor. 33 yaşındaki oyuncu, Standard Liege'de yıldızı parladıktan sonra Benfica'ya Transfer oldu. 1 sezon sonra da Portekiz'den 40 milyon Euro'ya Zenit'e geçen Belçikalı 5 yıl burada forma giydi. Juventus'un reddederek 18 milyon Euro yıllık ücret karşılığında 3 Ocak 2017'de Çin ekibi Tianjin Quanjian'a transfer olan yıldız oyuncu, burada 1.5 sezon forma giydikten sonra Borussia Dortmund'a geçti.

ELNENY'DE SON DURUM

Gündemin 1 numaralı ismi, Galatasaray'ın bu sezon ciddi sıkıntılar yaşadığı ön libero bölgesine ilaç olması beklenen Mohamed Elneny. Arsenal'deki kontratı sona erecek olan 29 yaşındaki Mısırlı futbolcu için, menacer D'Avila ile aradaki buzları eriten Sarı-Kırmızılılar, büyük ölçüde prensip anlaşması sağlamıştı.

Ancak Elneny, Arsenal'de neredeyse yüzüne bakılmazken, son 4 maçta da 90 dakika forma giydi ve bir anda takımın vazgeçilmezi oldu. İngiliz medyasına göre Londra temsilcisi, tecrübeli oyuncu ile yeniden sözleşme imzalayabilir. Galatasaray cephesi, Elneny konusunda Arsenal'in vereceği kararı bekleyecek.

XEKA İLE TEMAS SÜRÜYOR

Güçlü bir orta saha kurma hedefiyle yola çıkan Campos, yönetimin ibrasızlığı öncesinde de görüştüğü Xeka ile temaslarına hız kesmeden devam ediyor. Her ne kadar kongrenin 11 Haziran'a kadar ertelenmiş olması süreci zorlaştırsa da vatandaşıyla iyi ilişkilere sahip olan Campos, sadece Burak Elmas yönetimi için değil, seçimi kim kazanırsa kazansın 27 yaşındaki orta saha oyuncusunu Türkiye'ye getirmeye kararlı.

Fanatik'in haberine göre; Lille'deki kontratı sona erecek olan ve Benfica'dan da teklif alan Xeka'ya, "Benden haber bekle" mesajını gönderen Luis Campos, Portekizli futbolcuyu 2 milyon Euro civarında yıllık ücret ve imza parasıyla Galatasaray'a kazandırmayı istiyor.

VATANDAŞI İLGİLENİYOR

Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor" Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor"

Juventus'taki sözleşmesi sona ermek üzere olan Federico Bernardeschi'nin transferiyle de vatandaşı Sensibile ilgileniyor. Tarafların ilk görüşmesinden olumlu sinyaller çıkmış, fakat rakam üzerinde mutabakat sağlanamamıştı.

Her ne kadar Bernardeschi, Galatasaray'ın öncelikli oyuncular listesinde yer almasa da Başkan Elmas'ın talimatıyla 28 yaşındaki kanat oyuncusuna daha yüksek bir teklif yapılacağı ve imza parası önerileceği öğrenildi. Diğer taraftan Sensibile'nin Serie A'da forma giyen farklı pozisyonlardaki birkaç oyuncuyla daha temas halinde olduğu ve kısa süre içinde Elmas'a bir maliyet raporu sunacağı bildirildi.

VECİNO İLE ÖN ANLAŞMA

İtalyan futbol adamının, Inter ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Matias Vecino'nun menajeriyle görüşme yapacağı iddia ediliyor. Yaklaşık 2 aydır Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Uruguaylı orta alan ile ön anlaşma yaparak imza konusundaki son kararı vermesi için konuyu yeni yönetime bırakmayı hedeflediği ortaya çıktı.

(Hürriyet)