İlk olarak hakkında çıkan transfer haberlerini değerlendiren Uruguaylı kaleci, “Bana gelen bir teklif yok. Kulüpten bana böyle bir şey de söylenmedi. Lazio’dan, Galatasaray’a geldiğimde, her sene gelişme göstermek isteyen bir takıma geçtiğimi düşünüyordum. Çünkü ben de sürekli gelişmek isteyen bir oyuncuyum. Herkes gibi büyük takımda oynamayı hayal ederdim. Şu anda kendimi büyük bir takımda görüyorum ve burada çok mutluyum” dedi.

‘Hamzaoğlu farklı’

Muslera, Cesare Prandelli ile Hamza Hamzaoğlu arasındaki farkların sorulması üzerine, “Aradaki farkın, İtalya ve Türkiye’deki çalışma sistemlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Her antrenörün çalıştırma stili farklıdır. Hamza hocamız yerli antrenör ve bu yüzden takımın isteklerini çabuk anlıyor. Bu nedenle adaptasyonu daha çabuk gerçekleşti” yorumunu yaptı.

Sarı-kırmızılı kaleci, Cristiano Ronaldo’nun FIFA Altın Top ödülünü kazanmasıyla ilgili soruya ise “Ben oyumu kesinlikle Manuel Neuer’e verirdim. Şu anda kendisi adeta ayrı bir gezegenden gelmiş gibi oynuyor. Onun daha fazla hak ettiği düşünüyordum. Yaşımız aynı olsa da ben her zaman iyi şeyler kapmaya çalışırım” yanıtını verdi.

Muslera, James Rodriguez’in, Dünya Kupası’nda kendisine attığı golün yılın en iyisi seçilmesi için, “Atmasaydı maç golsüz biterdi” dedi.