Ömer Üründül'den ilginç Icardi eleştirisi: "Herkes ona..." Ömer Üründül'den ilginç Icardi eleştirisi: "Herkes ona..."

Başarılı teknik adamla ilgili yıllar sonra ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

"KONTENJAN DOLU DENİLİP ÜYE YAPILMAMIŞTI"

Okan Buruk, 2012 yılında Galatasaray’a üyelik için başvurdu. Ancak Şahan Gökbakar (Recep İvedik) ve Demet Akbağ gibi isimler kulüp üyeliğine kabul edilmesine rağmen Buruk'a “Kontenjan dolu” denilerek üye yapılmadı. Okan Buruk o günden sonra bir daha üyelik başvurusu yapmadı.

FUTBOLU GALATASARAY'DA BİTİRMEDİĞİ İÇİN ÜYE YAPILMADI

Galatasaray Sicil Lisans Kurulu Başkanı Serdar Eder, Okan'ın neden üye yapılmadığını, "Tüzüğe göre üyelik için öncelik faal sporcularda ve sporu Galatasaray’da noktalamış kişilerde. Okan futbolu Galatasaray’da değil, Büyükşehir Belediyespor’da bıraktı. Bu yüzden öncelik sırası alamadı ve başvurusu reddedildi" sözleriyle açıkladı. 

Okan Buruk 1991 ile 2001 yılları arasında UEFA Şampiyonu olan ve Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray’da forma giydi. Daha sonra Emre Belözoğlu ile birlikte bedelsiz olarak İnter takımına transfer oldu. O dönemde Okan, Emre’yi ayartan isim olarak suçlandı. Camianın tepkisini çekti. 2004 yılında Türkiye’ye dönüşünde Beşiktaş’a transfer oldu.

HOCALIK KARİYERİ

Teknik kadroda ilk işine A Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın yardımcı antrenörü olarak başlayan Okan Buruk; Elazığ, Gaziantep, Sivas, Göztepe, Akhisar, Rize ve Başakşehir'de ise 1 numaradaydı.

Çalıştığı tüm takımlara yaptığı dokunuşlarla övgü toplayan Buruk, 2017-18'de kısıtlı bütçeyle Akhisar'da Galatasaray ve Fenerbahçe'yi eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

Başakşehir'de ise 2019-20 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu elde ederek büyük ses getirmişti. Buruk, Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig, Manchester United ve PSG gibi güçlü ekiplere karşı mücadele etmişti.

(Fotospor)