Zor bir dönemden geçen G.Saray’ın yakasını şanssızlıklar bırakmıyor. Mustafa Denizli’nin ayrılışının ardından hoca arayışlarını camia içinden çözmek için yoğun çaba sarf eden ancak hatırlanacağı üzere hem Bülent Korkmaz hem de Bülent Ünder’den olumsuz cevap alan sarı-kırmızılılar alt yapının başında olan Jan Olde Riekerink’i göreve getirmişti.
 
Hollandalı teknik adam ilk başta A takımın başına geçmeye sıcak bakmasa da daha sonra bu görevi kabul etti. Riekerink bu görevi kabul etme döneminde ise kafasındaki G.Saray’ı oluşturmak için de incelemelere başlarken belirlediği 3 vazgeçilmez isim vardı; Muslera, Hakan Balta ve Sneijder... 
 
MİLLİ KÂBUS
 
Hakan Balta’nın hem tecrübesi hem de defanstan oyun kurma becerisi sisteminde hayati rol oynayacaktı. Sneijder ise gol sıkıntısı yaşayan sarı-kırmızılıların hem beyni hem de ofanstaki en önemli silahlarından birisiydi sistemindeki. Ancak milli takımlarında yaşadıkları sıkıntı Riekerink’i adeta şoka soktu.
 
Hakan Balta’nın ve Sneijder’in uzun süre sahalardan uzak kalışı şu sıralar Hollandalı teknik adamı kara kara düşündürüyor. G.Saray ile ilk resmi maçına cumartesi Eskişehir karşısında çıkacak olan Riekerink şu günlerde alternatif planlar üzerine kafa patlatıyor. Sakatlık yaşanmasa Chedjou orta sahada. savunmada ise Balta’nın yanında Denayer-Semih ikilisinden biri oynayacaktı. Şimdi ise orta sahada Donk görev yapacak, Chedjou savunmaya dönecek, partneri de Semih olacak. Sneijder’in yokluğunda ise orta sahaya Bilal hazırlanıyor.