Sarı-Kırmızılılar'da savunmanın kötü performansı eleştiri konusu olurken Semih Kaya'daki önlemez düşüşün sürmesi ise dikkat çekti.

Trabzon karşısında alınan 1-0'lık yenilgide gol öncesi pozisyon hatası yaparak Semih, mağlubiyete davetiye çıkarmıştı. Chedjou'nun yerine görev aldığı Başakşehir maçında da rakip hücumcular önünde sergilediği vasat performansla dikkat çeken 25 yaşındaki stoperin, son 2 sezondaki form grafiği istatistiklere de olumsuz bir şekilde yansıdı.

Sarı-Kırmızılı takımda geçtiğimiz sezon ligde 21 maçta forma giyen Semih, bu sezon da teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından son 3 mücadelede ilk 11'de şans buldu. Semih'in görev aldığı toplam 24 karşılaşmada Cimbom, yalnızca 8 galibiyet alabildi. G.Saray, bu maçların 8'inde ise berabere kalırken, 8 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Her geçen gün geriye gidiyor

Galatasaray, Semih'in forma giydiği 24 maçta toplam 40 puan kaybetti.

Semih Kaya'nın görev almadığı müsabakalarda ise aradaki fark dikkat çekici...

Sarı-Kırmızılı takım bu periyotta ligdeki 20 maçının 11'ini kazanan, 6 beraberlik ve 3 yenilgi aldı ve 21 puan bıraktı. Cimbom'un 20 maçta yediği gol 18 olurken, maç başı ortalaması ise 0.9'da kaldı.