Sarı-kırmızılı takımda mutlu olduğunu ve ayrılmayı düşünmediğini söyleyen oyuncu, bu ayrılığın ancak uzun vadede mümkün olabileceğini belirterek, "Ajax'tan geçen yaz teklif almadım. Uzak bir gelecekte, işlerin nasıl gelişeceğini bilemezsiniz. Tüm opsiyonları açık bırakacağım. Ancak şu an için Hollanda'ya bir geri dönüşe sıcak bakmıyorum" dedi.

Voetbal International dergisinin yeni sayısına bir röportaj veren 30 yaşındaki futbolcu, Everton'a transfer olan eski takım arkadaşı Samuel Eto'o ile ilgili de konuştu. Geride bıraktığımız transfer döneminde Ajax'ın oyuncuyu almak için girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Sneijder, "Inter'de oynadığımız dönemde bana bir gün Ajax'ta oynamak istediğini söylerdi. Ancak geçen sene Chelsea'de geçirdiği sezonun ardından hala üst düzey oynayabildiğini gösterdi. Bu yüzden kendisini ancak büyük paralarla alabilirdiniz. O yüzden Ajax'a gideceğine bir an bile inanmadım" diye konuştu.



4. yıldıza inanıyor

"Bugün bu törende en mutlu insanlardan biri ben olmalıyım. Dünyanın dört büyük takımında forma giyme şansına sahip oldum ve şu an beni bu 4 takım arasında en çok heyecanlandıran Galatasaray'ın önemli oyuncularından biriyim. Şampiyonluk sayılarına göre, Türkiye'deki sistem uygulanırsa, Real Madrid'in 6, Ajax'ın da yine 6 yıldız takması gerekir. Ancak her iki takımın da armaları yıldız olayı dışında farklı anlamlara sahip. Hepinizin bildiği gibi Galatasaray'a Inter'den geldim. Onların formasında 1 yıldız var çünkü İtalya'da 10 şampiyonluğa bir yıldız veriliyor. O yüzden bu sezon benim için çok önemli. Çok şanslıyım ve çok mutluyum ki, Galatasaray'la birlikte bir yıldızdan 4 yıldıza yükselmiş olacağım. Armasında 4 yıldız taşıyan takımın parçası olmak, benim için futbol kariyerimin en onur verici olayı olacak. Arkadaşlarımla birlikte bu büyük zafere ulaşmak için sahada her şeyimizi vereceğimizin sözünü sizlere veriyoruz."

Başkan Aysal'ın konuşmasının ardından başkan, futbolcular ve teknik heyet, 4. yıldız görseliyle fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.