Türk Telekom Arena'da oynanan ve Fırat Aydınus'un yönettiği mücadeleyi Trabzonspor 17. dakikada Dame N'Doye'nin attığı golle 1-0 kazandı.

Maçın 90+5. dakikasında Eren Derdiyok'uk röveşatası direkte patladı. Trabzonspor, maç içerisindeki tek pozisyonunda golü buldu. Oyuncularının sürekli zaman geçirmesi ve yere yatması Galatasaray taraftarının büyük tepkisini çekti. 

Teknik direktör Ersun Yanal böylece, Trabzonspor'un başında Galatasaray'a karşı oynadığı 3 maçı da kazanmış oldu.

Bu skorun ardından Galatasaray bu sezon ilk yenilgisini tattı ve 17 puanda kaldı. Trabzonspor ise 2 maç sonra kazandı ve 10 puana yükseldi. Galatasaray Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak, Trabzonspor ise evinde Rizespor'u konuk edecek.



Riekerink'ten 4 değişiklik

Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının başlangıç kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Josue, Sneijder'in iyileşmesi sonrası yedekler arasında kalırken, sakatlandığı açıklanan Hakan Balta'nın yerine ise savunmada Semih Kaya şans buldu. Hollandalı teknik adam, Trabzonspor karşısıda ayrıca, Yasin Öztekin'in yerine Podolski'ye, Sabri Sarıoğlu'un yerine de Cavanda'ya yer verdi.