Haberi duyan Fatih Terim çılgına döndü. Geçen sezon Attila Szalai yüzünden Mustafa Cengiz’le tartışan Terim bu kez de Kim yüzünden Burak Elmas’a tepki gösterdi.

Daha önce “Başkalarına scoutluk yapmaktan yorulduk.” diyen Terim Cengiz yönetiminin önce Samatta’yı, sonra Mert Hakan’ı son olarak da Szalai’yi Fenerbahçe’ye kaptırması yüzünden çok kızmıştı. Tecrübeli teknik adam Kim’in, sarı-kırmızılı formayı giyeceğini hayal ederken bir anda Güney Koreli futbolcunun Fenerbahçe tarafından KAP’a bildirilmesi üzerine Başkan Elmas’ı aradı. “Doğru mu?” diye sordu. Tecrübeli teknik adamın Başkan Elmas’la görüşmesi sırasında tansiyonu yükseldi.

Bu arada Kim transferi yüzünden Elmas, Florya’da olağan üstü hal ilan etti. Daha önce "Galatasaray içerisinde sosyal medyaya ciddi bilgi akışı var.” diyen Başkan Elmas ayrıca scout ekibi içinden Fenerbahçe’ye haber gönderildiği iddialarının da araştırılmasını istedi. 

FENERBAHÇE’NİN CANAVARI KİM

Canavar lakaplı Kim Min-Jae’nin özellikleri scouting sisteminde şu şekilde yer alıyor:

Merkez defans oyuncusu olarak, mükemmel fiziksel özelliklerinin yanı sıra özellikle de gücü, hızı ve esnekliği ile dikkat çekiyor. Kim'in savunmada güçlü bir tahmin yeteneği var. Genellikle takım öne çıktığında oyunları başlatıp, bitirebiliyor.

Uzun pas isabeti, top çalmasının hemen ardından hızlı bir kontra atağı tamamlamak konusunda yetenekleri göz alıcı. Mükemmel hava topu yeteneği ve konumlandırma anlayışı, kafa vuruşunu hücum saldırılarını kırmak ve genellikle aynı sırayla hücum oyunları başlatmak için kullanmasına izin veriyor.

(Fotomaç)