Gelen son haberlere göre Hasan Şaş'ın sezon sonunda Adanaspor'u çalıştırmak istediği ve gelecekte Galatasaray'ın başına geçme konusunda tecrübe kazanması Fatih Terim tarafından da istenmişti. Bunun akabinde Fatih Hoca'nın yerli ve özellikle yabancı futbolcular ile iletişim kurma konusunda yetenekli bir ismi yanına çekmek istediği ortaya çıktı.Yöneticiler tarafından deneyimli teknik adama Galatasaray'ın efsane futbolcularından olan Tugay Kerimoğlu önerildi.

O İSİM TUGAY KERİMOĞU MU?

Fatih Terim'in 3.döneminden sonra Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapan Tugay Kerimoğlu'nun bu göreve gelmeden önce Terim'den izin aldığını açıklaması da çok konuşulmuştu. Ancak Mancini'ye Türk futbolu adına iyi bir rehber olan Tugay Kerimoğlu'nun özellikle 2014 yılında Sneijder'in o dönem yükselen performansında etkili rol oynadığı biliniyor.

YABANCI DİLİ BÜYÜK ARTI

9 yıl İngiltere'nin Blacburn Rovers takımında forma terleten Kerimoğlu'nun üst düzey İngilizce seviyesi de bulunuyor. 49 yaşındaki futbol adamının bu konuda Galatasaray'daki yabancı futbolcular ile iyi bir iletişim kuracağı da Sarı-kırmızılı yetkililer tarafından düşünülüyor.