Galatasaraylı üç eski oyuncu, yeniden Galatasaray forması giymeye hazır sadece sarı-kırmızılı yönetim imza evraklarını hazırlamasını bekliyor.

Bu üç oyuncu da Galatasaray Kulübü’nden yüklü kontratlar beklemiyor. Oynadığın kadar kazan yani maç başı ücretine Florya’ya dönmeye razı olan Arda Turan’ın Süper Lig’de tüm maçlarda oynasa dahi maksimum kazancı 850 bin Euro’yu geçmiyor. Maksimum 500 bin Euro senelik kazançla Galatasaray forması giymeye hazırlanan bir başka isimse Semih Kaya.

Tecrübeli stoper oyuncusu yerli ve stoper rotasyonunun yanı sıra altyapıdan yetişen oyuncu opsiyonu da olduğu için teknik heyet tarafından tercih ediliyor. Tartışmalara yol açan diğer bir transfer ise Emre Çolak olurken, 29 yaşındaki oyuncunun da maliyetinin 1 milyon Euro’yu geçmeyeceği belirtildi.

Bu 3 oyuncunun toplam senelik maliyeti 34 yaşına yürüyen Ryan Babel’in 1 senelik maaşından az. Galatasaray’dan yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Babel beklentilerin çok altında kalmıştı.

Babel'e ihtiyaç kalmadı

Babel’in yeni yabancı kuralının da etkisiyle kadroda tutulması istenmiyor. Ayrıca sol çizgide Emre Kılınç, Kerem Aktürk ve imzayı attıkları takdirde Arda Turan, Emre Çolak gibi opsiyonlar oluşurken, Babel o bölgede de ihtiyaç gözükmüyor.

Kaynak: Ajansspor