Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynayacağı final serisinin 7. ve son maçına çıkmaması kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Bir de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bu gelişmelerin üzerine "Etik spor boykotu" başlıklı bir bildiri yayınladı. Biz de bunun üzerine Galatasaray Başkanı Ünay Aysal'ı aradık. Neden maça çıkmadıklarını, neden böyle bir bildiri yayınladığını sorduk. İşte Ünal Aysal'ın kendi ağzından durum açılımı:

SADECE MAÇA ÇIKMAMAK OLARAK ALGILANMAMALI

"Evet bir maça çıkmadık. Oyuncularımızın kazanacağı, şampiyonluk alacağı bir maça çıkmadık. Ama spor kamuoyu bunu sadece bir maça çıkmama ve basketbolla sınırlı olduğunu düşünüyorsa, şimdiden belirteyim çok yanılıyorlar. Bu bir 'dur' deme davranış şekli. Sporu bu hale getirenlere, şiddeti, agresifliği, tehditi davranış şekli olarak benimseyenlere 'dur' demenin bir yolu, hatta başlangıcı

3. ANONSU YAPTIRACAK GÜCÜN YOKSA 2. ANONSTA KALIRSIN

Mesela söyleyeyim.. Turgay Demirel dün 'Fenerbahçe salonunda 2 anons yapıldı' dedi. Sorun da bu zaten. 3. anonsu yaptıramıyorlar. Maçtan sonra olanları görmezden geliyorlar. 2. maçtaki hatayı yapan, şike sürecinin şaibeli hakemini ısrarla son maça atıyorlar. Bir 'dur' demenin zamanı gelmişti. Bu oyunu sizin kurallarınızla değil beynelminel, herkesin kabul ettiği kurallarla oynayacağız.

TFF DE ÜZERİNE DÜŞEN MESAJI ALMALI

Bu açılımdan futbol federasyonu da üzerine düşeni almalıdır. Bir yola çıktık. Bunun geri dönüşü olmayacak. Ya Türkiye'de sağlıklı spor yapma şartlarını sağlayacaksınız, adaletli ve ahlaklı olacaksınız, ya da sadece siz oynayacaksınız. Galatasaray konu ile ilgili üzerine ne düşüyorsa yapacaktır. Eylem planımız hazır. Sadece düğmeye bastık. İşin ruhunu temizleyemeden, ekonomisini temizleyemez, kalkındıramayız. Mevcut şartlarla Avrupa'da başarı kazanmak mucize gibi. Umarım Türkiye sporda bir uyanma sürecine girer. Çünkü gerçekten bu şartlarda ne spor yapabilirsiniz, ne de yaptığınız sporu insanlara sevdirebilirsiniz."