Sarı-kırmızılı yönetim, 2018 sezonunda sözleşmeleri bitecek olan 9 futbolcusundan 3'ü için sezon sonu sözleşme uzatma kararı aldı. Bu 3 futbolcunun Yasin Öztekin, Bruma ve Fernando Muslera olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Takımın attığı gollerin çoğunda imzası olan Yasin Öztekin ve Bruma'yı takımda tutmak adına menajerleri ile bir ön görüşme yapan sarı-kırmızılı kurmaylar iki oyuncusuyla da anlaşma sağlamak üzere. Galatasaray'ın değişmez ismi ve taraftarın sevgili olan Fernando Muslera için de elini çabuk tutmak isten yönetim Uruguaylı file bekçisinin menajerini İstanbul'a davet ederek sözleşme uzatma konusunda detayları konuşarak 4 yıllık yeni kontrata imza attırmanın peşinde.

Bruma ile başından beri yürüttüğü pazarlıklarda son aşamaya gelen Galatasaray yönetimi, genç oyuncuya 2.2 milyon Euro teklif etmiş, Bruma ise 2.5 milyon Euro istemişti. Devam eden pazarlıklarda orta yolu bu iki taraf, 4 yıllık yeni mukaveleye imza atma konusunda anlaşmaya vardı. Ayrıca, yönetim Bruma'nın sözleşmesine 20 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi de koyduracak.

Hırvat teknik adam Igor Tudor'un gelişiyle gol atma konusunda zorlanan ancak ortaya koyduğu mücalesi ile hem yönetimden hem de teknik direktörü Tudor'dan tam not alan Yasin Öztekin'in de sözleşmesi 2018 Haziran'da sona eriyor. Taliplisi çok olan gurbetçi futbolcuyu takımda tutmak isteyen sarı-kırmızılı kurmaylar, 1.1 milyon Euro kazanan Yasin'e, yeni sözleşmesinde yüzde 50 zam yapmayı planlıyor. Yasin'in de kariyerine sarı-kırmızılılarda devam etmek istediği bilinirken, yeni sözleşme konusunda bir aksilik çıkması beklenmiyor.