Galatasaray Başkanı Özbek, Gomis’i maliyetinin 4-5 katına satmak için yetki isteyen menajere bu yanıtı verdi.

Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'da gösterdiği olağanüstü performans, Avrupa'nın yanı sıra çok uzaklardan da ses getirdi. Bazı Japon ve Çin kulüpleri Fransız golcüyü yakın takibe aldı. Hatta Lukas Podolski'nin Japonya'nın Vissel Kobe takımına gitmesine aracılık yapan Alman menajerin, bu kulüpler adına Galatasaray'ın kapısını çaldığı ortaya çıktı.

Bizzat başkan Dursun Özbek'le görüştüğü belirlenen menajerin, "Teklifler çok ciddi. Eğer isterseniz Gomis için ödediğiniz bonservis bedelinin 4-5 katını size rahatlıkla kazandırabilirim" dediği belirtildi.

10 katını getirseniz satmam

Ancak 20-25 milyon euro'ları bulan bu baş döndürücü teklif, Özbek'in hiç mi hiç ilgisini çekmedi. Başkan, "Bırak ona ödediğimiz ücretinin 4-5 katını, 10 katını bile getirsen Gomis'i satmam. Şampiyonluğa yürüyoruz ve onun bize kattığı değer parayla ölçülmez" diyerek teklifi elinin tersiyle itti. 7 maçta attığı 7 golle Galatasaray'ı zirveye taşıyan Gomis, forma satışlarını patlatmasının yanı sıra tribünleri dolduran en büyük ateşleyici güç oldu.

Bafetimbi Gomis, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 9 resmi maçta 7 gol attı, 2 asist yaptı. Gomis, Süper Lig'de Vagner Love ve Burak Yılmaz ile birlikte gol krallığında zirvede yer alıyor.