Hoş anılarla hatırlayacağımız bir maç oldu. Özellikle gelecek için umutlu olduğumuz oyuncuların başarılı olmaları çok büyük mutluluk kaynağı. Oğulcan zaten üç haftadır genel olarak güzel işler yapıyor, Ali Yavuz çok acemilik çekmiyor, Kerem gol attı. Günün en güzel anıydı. Sanki biz yaşamış gibi o anları yaşadık. Takım da zaten o duyguyu yansıttı. VAR kontrolü sırasındaki bekleyiş görülmeye değerdi. Eminim stat dolu olsaydı gol haberi geldiğinde şampiyonluk golü gibi bir coşku yaşanırdı. İlerleyen yıllar için önemli bir umut ışığı yandı. Gençler kendilerini gösterdiler. Çok memnun olduk.
Galatasaray’’ın oyun anlayşı oturmaya başladı. Dün sadece ilk golü atana kadar bir tutukluk vardı. Hamle zamanlamasını kaçırma veya doğru olmayan pas tercihleri geçen iki haftadaki pozisyon zenginliğini sayı olarak geriye attı. Maçların böyle tıkandığı zamanlarda duran toplar daha da önem kazanıyor. Maçı bitiren gol olan 2.gol nitekim duran toptan geldi. İlk yarıda çok korner kullanıldı ama pozisyon çıkmadı. Diagne yine kolay golü kaçırıp, zor golü attı. Golden sonra o tutukluk gitti ve gol sayısı maç sonunda daha da fazla olabilirdi. Belhanda olmayınca Feghouli’nin merkeze geçmesinin takıma büyük faydası olduğu görüşündeyim. Belhanda ve Feghouli beraberken birbirlerini arayıp, aralarında paslaşmak gibi uygulamaları oluyordu. Feghouli, Belhanda olmayınca sahanın tamamını gören bir anlayışa kavuştu. Topu ayağından çabuk çıkarması ve milimetrik paslarıyla dün maçın en iyilerinden birisi Feghouli’ydi. Dünkü kadro özelinde Emre Akbaba’nın üretken olması lazım. Dün kendisini biraz çekingen, huzursuz gibi gördüm. Maça tam kendini veremedi. Akbaba’yı de işin içine sokarsa Fatih Terim, Galatasaray’ın seviyesi daha yukarı çıkar.
Hatayspor da aslında çok kötü oynamadı. Maç boyunca girdikleri üç net pozisyon var. Fatih maalesef Alanyaspor maçından sonra halen toparlanamadı. Maç 0-0 iken çapraza çıktığı bir pozisyon var, ucuz atlattı Galatasaray kalesi. Kale konusunda üzülerek söylüyorum ki Muslera gelene kadar kesin bir çözüm gözükmüyor. Okan da maç içinde istikrarsız. Galibiyet, bol gol olması her zaman güzeldir. Bay haftasına girerken moraller yerinde.