Bir tık yukarıda olduklarını iddia edenler vardı. Bir tık yukarıda olmasalarmış ne olacakmış acaba? Vah vah, tüh tüh!  Daha da farklı olabilirdi. Çok açık bir penaltı üzerinden algı yapmaya çalışanlar var. Kalesine isabetli tek şut çektirdi Galatasaray o da orta sahadan. Bir tık altta olmak nasıl oluyorsa artık, gerçekten enteresan. Tık farkı bir hayli fazlaymış oysa. Geçen hafta bol pozisyonlu bir oyun vardı. Bu oyuna geçen hafta konuştuğumuz oyun ciddiyetini de ekleyince Galatasaray için galibiyeti almak zor olmadı.

Bu kadar eksikle lige devam ederken geçen haftaki puan kaybı sonrası bu maç çok önemli bir hale gelmişti. Hem üst üste puan kaybetmemek açısından hem de derbi haftası olması açısından bu üç puan doğru yerde ve doğru zamanda geldi. Eksik konusunu fazla açmak istemiyorum çünkü konu bambaşka yerlere gider. Diagne’nin bile hücumda durağan olmadığı, hücum organizasyonlarına katıldığı bir maç başlangıcıyla Galatasaray maçı ne kadar çok istediğini gösterdi. Daha farklı olabilirdi dedim çünkü maçın başında Galatasaray skoru rahatlıkla alabilirdi. Rizespor Kalecisi Gökhan yerdeyken Gökhan’ın olduğu yere top vurdu mesela Diagne. Kaçırmak o pozisyonu daha zor. Aynı Diagne’nin aynı maçta Gökhan’ı yere yatırıp attığı bir gol de var. Diagne saha içinde bile istikrarsız bir oyuncu. Golü erken bulamayınca temponun düştüğü anlar oldu. Oyun belirli alanlara sıkıştı. Özellikle Galatasaray sağdan hücum ederken. Bu tip durumlarda bir an önce ataklara genişlik kazandırmak gerekiyor. Oyunun yönünü değiştirmek gerekiyor. Bu maçta zaten Galatasaray pas temposunu biraz yakaladığı anda pozisyon buldu. Uzaktan da şut atmaya başladılar artık. Bu çok sevindirici. Şutlar ilk yarıda sert ve isabetli olmadı ama hiç olmayacağı anlamına gelmez. Nitekim Taylan bunun meyvesini süper bir golle yedi. Devre sonunda gol geldi. Diagne riskli bir penaltı kullandı. Açıkçası kötü bir vuruştu.

Maçı kopartan gol ikinci gol oldu. İkinci yarı zaten neredeyse golle başladı. Rizespor’un direncini o gol kırdı. Hazırlanış olarak güzel bir goldü. Hücuma çıkan herkese top ulaştı neredeyse. Böyle ataklar keyifli oluyor. Rizespor’un sert oynayacağını tahmin ediyorduk. Sakatlık olmadı bu sefer çok şükür. Sekidika ve Feghouli de müsait pozisyonlardan faydalanamadılar. Taylan’ın gol atmasına çok sevindim. Golü çok hak ediyordu sezon başından beri. Derbi haftası kazanmanın en güzel tarafı derbiyi keyifle izlemektir. Herkese iyi seyirler.