Erzurumspor beraberliği sonrası fark 8’e çıkmıştı. Şampiyonluk için Başakşehir maçına kadar kapatılması gereken farkin 5 puan olduğunu konuşmuştuk sizinle. İstenen duruma şu anda gelindi. Rizespor deplasmanında yaşanacak en kötü senaryoda bile 3 puan farkla Başakşehir Ali Sami Yen’e gelecek. Bu 2 haftadaki en iyi senaryo da son haftaya kalmadan şampiyonluk kutlamak anlamına geliyor. Ben bu sezonu 1997- 1998 sezonuna çok benzetiyorum. O sezon şampiyon olduktan sonra bakın Fatih Terim neler demiş; ‘’ Geriden gelmek, birtakım sıkıntıları aşmak, şampiyon olmak. Bunlar çok güzel şeyler.’’ Ne kadar tanıdık bir yorum değil mi? Daha da ilginç tarafı o sene de üst üste 2.şampiyonluktu. Bu sene şampiyon olursa Galatasaray yine 2 sene üst üste olmuş olacak. Tüm Galatasaraylıların aklından geçen artık elbette ilk 2 lig maçını kazanıp, son haftaya kalmadan işi bitirmek.

Derbi başlamadan Galatasaray pskolojik olarak öne geçti. Şenol Güneş 6 haftadır kazanan kadrosunu bozarken, Fatih Terim geçen sene şampiyonluğa giden son 6 haftanın kadrosuna geri döndü. Donk- Fernando ikilisi geçen seneyi hoş bir şekilde herkese hatırlattı. Onyekuru ve Diagne gol yollarında daha bitirici veya dikkatli olsalardı hakem maçın önüne geçmezdi. Onyekuru’nun sol çaprazdan vuramadığı top maçın önemli bir kırılma anı. Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin VAR Hakemi Bülent Yıldırım’dı. Bülent Yıldırım o gün verilen gol kararının etkisinde kaldığını dün fazlasıyla hissettirdi ve Beşiktaş oyuncularına gereksiz kartlar gösterdi. Teknik olarak Galatasaray’ın istediği oyunu oynayamamasının nedeni baskı geldği zaman seçeneklerin fazla olmaması. Pas yapamıyorsanız santrafora uzun atarsınız, dönen toplarla yine oyuna hakin olursunuz. Diagne varken bu mümkün olmuyor. Takım arkadaşları da Diagne’nin özelliklerini bildikleri için uzun çıkamıyorlar geriden. Savunma tarafında ise Burak Yılmaz’ı tehlikeli bölgesinden uzak tutarak doğru bir maç analizi ile oynadı Galatasaray. Burak Yılmaz’ın tek bir tehlikeli aksiyonu var. Muslera inanılmaz kurtardı.

Zurnanın zırt dediği pozisyonu çözmek gerçekten çok zor. Caner’e topun çarptığı ve çarpmadığı şeklinde ülke ikiye ayrıldı doğal olarak. Bana çarpmadı gibi geliyor ama bir açıdan bakınca da sol ayağına küçük bir temas olabilir Caner’in diye düşünüyorum. Tartışmalı golden sonra Belhanda’nın yaptığı hareketin izahı yok. Nereye verse gol pozisyonu olacakken çok garip bir vuruş yaptı. Belki puanlar ve ikili averajlar eşit olacak. Her gol önemli olacak. İnanılmaz bir tercih gerçekten. 2.yarı Beşiktaş kendi oyununu bulana kadar 2-0 oldu müsabaka. Fenerbahçe maçındaki hatayı bu kez Ali Sami Yen’de yapmadı Galatasaray. Başakşehir maçında bu haftaki taraftar rekoru da kırılacaktır. Herkese Hayırlı Ramazanlar dilerim.