Avrupa maçlarında takımlarımız için yıllardır aynı cümleleri kuruyoruz; Böyle gol yenir mi? Amatör takım böyle gol yemez. Basit, kolay goller yedik. Yıllar geçiyor ama bunu bir türlü değiştiremiyoruz. Uzun taç kullandı ve gol attı Randers. Gerçekten inanılır gibi değil. Sıkıldık artık bu golleri yemekten. Oyunun değerlendirmesinden önce direkt buradan başlamak istedim. Hiç değişmiyor. Mesela 14 sene öncesine dönerseniz, Norveç milli takımının bizim milli takımımıza aynı golü attığını görürsünüz. Yabancı oyuncular da bize hemen uyum sağlıyorlar. Bizim kadar kolay gol yiyen az ülke ve ülke takımları vardır. Elbette bu listeye Malta, Andorra, San Marino ve benzeri çok zayıf ülkeleri katmıyorum.

Galatasaray’da bu sezon şu ana kadar bir takım bütünlüğü yok. Genelde hareketler kopuk kopuk oluyor. Top rakibe geçtiği anda yapılan baskılar eksiksiz olduğu zaman zaten heyecan verici durumlar oluyor. Uyumsuz presin hiç anlamı yok. Bu kadar rakiplere tehlikeli bölgeye gelme şansı verdiğiniz zaman, geriye koşmak zorunda kalıyorsunuz, ayrıca yoruluyorsunuz. Gerçekçi konuşmak gerekirse 1-1 bizi mutlu etmeli. Bunu üzülerek söylüyorum. Randers bu kadar pozisyona gireceğini tahmin etmemiştir. Daha da üzen konu, pozisyonları çoğunlukla biz ikram ettik. Kale vuruşundan bile pozisyon ikram ettik. Çok güzel bir dakikada Kerem ile golü bulmamıza rağmen bu avantajımızı kullanamadık. Kerem golden önce de güzel bir pozisyona girmişti. Golü bulunca moral buluruz, herkes kendine gelir diye düşündüm ama bunu sahada göremedik.

  1. 1-1 sonrası Fatih Hoca tecrübeli oyuncuları sahaya attı. Tecrübeli oyuncuların savunmaya katkısı topu rakibe vermeyerek oldu. Biz de tempoyu yükseltemedik ama en azından rakibin hızlı atakları kesildi. Bizim Feghouli ile girdiğimiz net bir pozisyon var. Orada Falcao çok dikkatimi çekti. Top ortaya dönünce Falcao pozisyona metrelerce uzakta. Daha oyuna yeni girmiş olmasına rağmen oraya koşacak güç kendisinde yok. Giresun maçında aynı koşuyu Diagne yaptı ve golü attı. İki maçtır aynı gol pozisyonuna girdi Galatasaray. O savunma arkası pas ve koşuları çalışıyorlar. Bu çok belli. Dünkü maçtan sonra Galatasaray’ın fizik gücü yüksek, rakibi yıldıran bir altı numaraya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Berkan ve Taylan sorumluluktan kaçmayan, iki yönlü oynamaya çalışan oyuncular olsalar da fiziksel olarak eksik kalıyorlar ve rakipler çok kolay tehlikeli bölgeye geliyorlar. Böyle bir takviye ile Taylan’da oynadığı zaman daha önde oynama şansını bulabilir. Zaten Berkan ve Cicaldau gibi sekiz numaralar da elde var. Emre Kılınç’ı da sekiz oynatabiliyor Hoca. Orta saha zenginliği için de faydalı olur. Dünkü orta sahadaki tek sıkıntı Emre Akbaba’nın pozisyonu. Akbaba’nın en iyi oynadığı pozisyon ikinci forvet pozisyonu. Çoğu zaman oynanan 4-1-4-1’de veya 4-3-3’de de Akbaba’ya yer yok. Hoca dün bu nedenden dolayı Emre’yi Mohamed’in yanına gönderdi. Çoğu zaman iki forvet gibi oynadık.

Yine maç saati ceza açıklayan, bugün başka başka skandallara imza attığını öğrendiğimiz bir TFF var. Söylenecek çok şey var ama Galatasaray’a karşı hangi tavır ve düşüncede oldukları artık alenen ortaya çıktı. Bir internet videosu gibi. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz.