İngiliz ekibinin serbest bırakmaya yanaştığı Mısırlı oyuncu ile görüşmelere başlayan Sarı Kırmızılı ekip yönetimi, 29 yaşındaki oyuncunun talepleri sonrası transferden vazgeçti.

2.5 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme talebi

Daha önce Beşiktaş forması da giyen Elneny, Galatasaray'dan 2.5 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme talep etti. Vergiler ve menajerlik ücretleriyle toplam 15 milyon Euro'yu bulan maliyet sonrası transfer iptal oldu.

Elneny'nin Arsenal ile olan sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecek. Mısırlı orta sahanın güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Burak Elmas bizzat veto etti

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transferi bizzat veto etti ve Sarı Kırmızılı ekip, alternatif isimlerle görüşmelere başladı. Arsenal ile 1 yıllık sözleşmesi kalan Elneny, bu sezon 2 maçta görev aldı. Elneny, geçen sezon ise 41 maçta oynadı ve 3 gol kaydetti.

Mohamed Elneny kimdir?

Mısırlı orta saha oyuncusu 11 Temmuz 1992 yılında dünyaya geldi. 2022 Haziran’a kadar Arsenal ile sözleşmesi devam eden Elneny kariyerine 2008 yılında ülkesinin takımlarından El Ahly’nin U19 takımında forma giyerek başladı.

Ardından 2013’te El Mokawloon’dan Basel’e transfer olan oyuncu burada kendisini gösterme fırsatı buldu ve 2016 yılında Arsenal’a transfer oldu. 3 yıllık sürecin ardından Beşiktaş’a kiralanan Elneny kiralık dönemin sona ermesiyle birlikte Arsenal’e geri döndü.

Siyah beyazlı takım Haziran ayında sözleşmesi sona erecek Elneny ile anlaşarak Arsenal’i ikna etmeye çalışacak.

(Fanatik)