Mutlaka kazanmak zorunda olan 2 büyük takımın derbisiydi Ali Sami Yen’de. Galatasaray Başakşehir maçında olduğu gibi yine futbolun doğrularını yaptı, herkes 2 kişilik mücadele etti. Tek eksik Serdar Aziz’di ve o eksik pahalıya patlayacaktı neredeyse. Beşiktaş’ın Vagner Love’u kullanabileceği en banko maçtı. Şenol Hoca Negredo tercihi ile Negredo’nun formda olmasına güvendi ama kaçırmanın daha zor olduğu bir golü Negredo kaçırdı. Sahanın yıldızı Nagatomo Quaresma’nın geriye dönmemesini çok iyi değerlendirmek suretiyle Fernando’ya golü attırdı. 1-0‘ı yakalayan Galatasaray için Gomis pas tercihini kullansa maçı çok farklı boyutlara götürme şansı geldi, şut tercihi pozisyonu öldürdü. Belhanda’yı geçen hafta uzun uzun konuştuk. Aynı şeyleri konuşmak anlamsız. Belhanda çok önemli çünkü. Belhanda’nın ne kadar önemli bir yerde olduğunu Selçuk girince gördük. Selçuk’un nasıl oyunu istediği gibi yönlendirdiğini gördük.

Savunmayı önde kurması gerektiğinde ağır kalan Beşiktaş savunmasının tek hatta kaldığı zaman arkada pozisyonlar vereceğini tahmin etmek zor değildi. Bunun hayalini kurarken sanki mağlupmuş gibi Maicon’un hatasıyla bu pozisyonu Galatasaray verdi. Bir aksilik olmazsa tandem Serdar- Denayer olacak bu belli oldu. Negredo’nun sakatlanması da Beşiktaş’ın planlarını bozdu. Galatasaray Mariano- Linnes zorunlu değişikliği ile aynı sorunu yaşamadı. Galatasaray’ın bulduğu 2.yarıdaki çok net pozisyonlardan birisi aslında penaltıdan önce Rodrigues’in pozisyonu. Hatta daha önce Feghouli’nin kaleci Fabri bile düşmüşken kaçırdığı gol. Beşiktaş gibi teknik kapasitesi çok yukarıda bir orta sahaya Donk ve Fernando hiç alan vermediler. Çıkana kadar sağda Mariano ve sonra Linnes görevlerini yaptılar ve Nagatomo büyük oynadı gerçekten. Boş alan bulamayan Beşiktaş Takımı çok top kaptırmak durumunda kaldı fakat Galataaray Linnes’in asisti dışında bu fırsatları değerlendiremedi. Penaltı konusunda da şöyle bir şey var bence; İlla santraforlar iyi penaltı atar diye bir mantık yok. UEFA Finalinde ilk penaltıyı Ergün Penbe attı mesela veya Milan maçında Ümit Davala attı. 2012’de Selçuk atardı veya Melo. Fernando gibi daha ayak içi net oyuncuların penaltı kullanması daha mantıklı olabilir ama Fatih Hoca’’ ben yine Gomis’e attıracağım’’ dedi. penaltı olursa yüreğimiz ağzımızda demek ki.

Galatasaray bu sezonu şampiyon bitirirse yıllar sonra bu kadro bu şampiyonluğu çok istemişti, çok hak etmişti ve kazandı diye hatırlanacak. Böyle sezonları daha önce de yaşadı Galatasaray. Kağıt üzerinde daha geride bir kadroya sahip ama sahaya yürek koyma, hedefi yürekten isteme konusunda daha öne çıkarak şampiyonlukları aldığı yıllar oldu Galatasaray’ın. Şu ana kadar o sezonlardan biri olarak devam ediyor. Bu yürekten isteyen takım da amacına inşallah ulaşır. Şampiyonluk havasına girildi. Deplasmanlarda da aynı ciddiyet çok önemli.

- kralbet giriş - - - - -