Maç öncesi yaşananlar, yapılan açıklamalar belli bir noktada alışık olduğumuz şeylerdi. Galatasaray kendinden emin bir şekilde hedefine gitmeye çalışıyor ama dün yaşananlardan sonra artık sakin kalmak çok zor. Kadıköy’de son yılların en enteresan hakem performansı sergilendi. Penaltı vermek, gol vermek değil bu. Bu resmen bir takım maç kazansın diye gayret göstermek. Böyle bir utanç maçından sonra maçı kazanan Fenerbahçe Teknik Direktörü halen maç sonu ‘’Galatasaray Akhisar ile oynayacak’’diyor. Bir gönderme yapma çabası. Bütün sene adalet bekçisi olan insan çıkıp rakibine bari geçmiş olsun der. Normal bir maç oynanmadığını herkes gördü. Yanlış hakem kararlarının çok dışında bir maçtı. Buna karşın bütün hafta karalama kampanyası yapılan Akhisar- Galatasaray maçında ise kendini yere atarak penaltı alan Akhisarlı futbolcu, Galatasaray Teknik Direktörü’nü azarlayan Akhisarlı futbolcu, son dakika ceza sahasına gelen Akhisar kalecisi ve 45 dakika Galatasaray’ı kalesine getirmeyen bir Akhisar izledik. Birileri utanmış mıdır acaba? Dün gece rahat uyudular mı acaba?

Galatasaray bütün maçları en son oynuyor ve rakiplerinin galibiyetlerini izleyerek maçlara çıkıyor. Dünkü maç tuhaf bile değildi. Başka bir şeydi. Bu motivasyonla oynamak gerçekten kolay değil. Akhisar’ın kupa Final maçı bir gün sonraya ertelendi. Nedeni de çok açık. Fatih Terim zaten anlattı ayrıntısıyla. Yine 2-0’ı bulan ama farkı açmakta zorlanan Galatasaray yine sevenlerine zor anlar yaşattı. Bu arada devreye Fırat Aydınus’un 2.perdesinin ön hazırlığı girdi. Ali Palabıyık penaltı icat etti. Önce Feghouli’yi cezalı duruma soktu sonra penaltı kaçınca sinirini Donk’tan çıkardı. Halbuki tüm takım yukarıda Allah var demişti. Göstersene tüm takıma kart cesaretin varsa. Fatih Terim’i azarlayan oyuncuyu atmayıp sahada olmayan yedek oyuncuyu atmakla olmuyor hakemlik. Yemez kimse böyle sinsi numaraları. İkinci yarının başında yenen golden sonra eziyet oldu maç tabii.

Teknik olarak söylemek istediğim tek şey; Fatih Terim ‘’yine Gomis atacak’’ deyince yapacak bir şey yoktu. Penaltı kazanınca kimse sevinemedi. O negatif enerji ile yine kaçtı. İnat yapmanın gereği yok. Ben demiştim demeyi sevmem ama bunu daha geçen hafta söyledik. Ne Gomis’e ne insanlara sıkıntı çektirmenin anlamı yok.. Çünkü artık penaltı fobisi oluştu. Kim penaltı atacaksa yine kaçarsa diye gidecek o topa kesin. Fatih Terim’in inadı inanımaz bir inat. Hüngür hüngür ağladı Gomis. Pskolojisi bozuldu. Premier Lig görmüş Fernando gibi adam var. Vursun işte. Yine gol garantisi yok ama o da kaçırdı ne yapalım deriz yani. Maicon keza teknik bir oyuncu. Büyük avantajın sevincini yaşayamadık. Malatya maçında öyle bir mücadele gerekiyor ki bu takım buradan vermez mesajı verilmeli. Hiç kolay maç değil. Başakşehir ile ve Galatasaray ile daha oynamadan Başakşehir’i favori gören bir Hocanın takımı Sami Yen’e geliyor.

- kralbet giriş - - - - -