FUTBOL

Taffarel, Galatasaray'dan ayrılık sebebini açıkladı

Abone Ol

Brezilya Milli Takımında kaleci antrenörü olan Taffarel'in öne çıkan sözleri şu şekilde:

"FATİH TERİM, HALA BANA KIZGIN"

Ayrılık kararınız çok ani ve beklenmedik şekilde oldu. Bu ayrılık konusuna açıklık getirebilir misiniz? - Galatasaray’dan ayrılığım herkes için sürpriz oldu. Hatta başta Fatih Hoca için... Lig bitiminde odasına çıkıp durumu anlattım. O da şaşkınlıkla karşıladı. Ben bu sezon için olmayacağımızı söyledim. Biraz garipsedi önce. Belki biraz kızmıştır da... Bugün bile kızgınlığı geçmemiş olabilir. Öyle hissediyorum. Ama durumu anlattım kendisine. Ailem beraber olmamız gerektiğini istiyordu. 7 yıldır dışardaydım. Ailem yanıma gelip gidiyordu ve İstanbul’u çok seviyorduk. Ancak onlara vakit ayırmam gerekiyordu. Sonra anlayışla karşıladı hoca da...

"BREZİLYA İLE TÜRKİYE PARALEL"

Brezilya’da nasıl geçiyor koronavirüs günleri?

-Salgın kimsenin öngöremediği şekilde gelişti. Brezilya’da da bu durumu yaşıyoruz. Daha kötü durumlar da olabilirdi. Biz kendimizden çok, zor durumda olan insanları düşünüyoruz. Onların durumları daha sıkıntılı. Türkiye’yi de takip ediyorum arkadaşlarım aracılığıyla. Biraz paralel gidiyor. Daha iyiye mi yoksa kötüye mi gideceğini kestiremediğimiz bir süreç yaşıyoruz. İnsanlık bir gayret gösteriyor. Bu mücadeleyi her beraber kazanacağımıza inanıyorum.

"UĞURCAN ÇAKIR'I TAKİP EDİYORUM"

Türkiye’de beğendiğiniz kaleciler kimler? Örneğin Trabzonspor kalecisi Uğurcan ismi Avrupa kulüpleri için geçiyor.
-Türkiye’deki kalecileri takip ediyorum tabii ki. Çok iyi kaleciler yetişmeye başladı. Son dönemde kalecilik anlamında ciddi gelişmeler gösteriyor Türk Futbolu. Trabzonspor’un da geçmişten gelen iyi referansları var. İyi kaleciler yetiştiren bir kulüp. Uğurcan’ı takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Daha da gelişecektir mutlaka. Türkiye’de genç kalecilere kalelerin teslim edilmesi güzel bir durum. Yer bulan ve oynayan kaleci kendini geliştirebiliyor. Brezilya’da bu konuda sıkıntılar var. 35 yaşında kaleciler tercih edilebiliyor. Genç kaleciler şans bulamıyor ve gelişemiyor.

Abone Ol