Galatasaray’da Trabzon deplasmanı öncesinde çalışmalar başladı… Igor Tudor zorlu deplasmanda hem Younes Belhanda hem de Serdar Aziz’in yokluğuna çare bulmak zorunda.

Hırvat teknik adam ilk etapta 3’lü defansı bozmadan Serdar’ın yerine Ahmet Çalık’ı düşünüyor. Genç stoperi ile bir görüşme yapan Tudor, önde baskı kurup, rakibi ön bölgede hırpalayarak arkaya seken topları kendisinin yanı sıra Maicon ve Denayer’le toplamak istediğini anlattı.

Orta sahaya kadar pres yapmak için gelip, gelemeyeceğini sordu. Eğer becerebilirse takıma inisiyatif payı bırakacağını anlattı.

Fernando’nun kendisi sayesinde baskı yapmak için çok daha ileri çıkabileceğini söyledi. Çalık’tan bu görevi yerine getirebilirse kendisine Trabzon deplasmanında 11’de şans vereceğini söyledi.

Denayer'i dünya çapında stoper yapacak

Geçen sezon takımın başına geçtiği ilk dönemlerde 3’lü savunmayı deneyen ama hayal kırıklığına uğrayan Igor Tudor bu sevdasından vazgeçmiş gibi durmuyor... özellikle Denayer’in üstün oyun zekası, yönlendirici ve çok yönlü bir oyuncu olması Hırvat teknik adamın işini oldukça kolaylaştırdı. Kendisi de eski bir stoper olan Tudor, sahada takımın geçişlerdeki beyni olma görevini de Denayer’e verdi. Yetinmedi bir de söz verdi: Beni dinlersen en iyiler arasına girersin!

Tudor, Gomis'i rahatlatmanın yollarını arıyor

Igor Tudor’un 3’lü defansta ısrar etmesinin en önemli nedeni ise Fernando’yu daha efektif kullanmak. Denayer’i defansın beyni gibi kullanıp, geriden top çıkarttıran Hırvat teknik adam, bu sayede sambacıyı da daha öne atabiliyor. Fernando ne kadar önde olursa, Feghouli ve Belhanda’yı daha da önde kullanabiliyor. Gomis’in yalnızlığına çare olmaya çalışıyor.

Denayer ve Maicon tüm ikili mücadeleleri kazandı

Son 20 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen Fenerbahçe’ye tek şut attırmayan Galatasaray’ın sırrı ortaya çıktı. Denayer ve Maicon. Galatasaray’ın iki stoperi derbide savunma hattında girdikleri tüm ikili mücadeleleri kazandı.

Igor Tudor: Derbiden zor olacak

Taktik konuşmaların dışında Igor Tudor öğrencileriyle mental konuşmalar da yapıyor… Hırvat teknik adam özellikle bu hafta karşılaşacakları Trabzonspor’un durumunu göz önüne koyarak, “bu maç onlar için çıkış maçı… varlarını yoklarını ortaya koyacaklar. Kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Çok hırslı ve agresif olacaklardır. Çok dikkatli olmak zorundayız. Derbiden daha zor bir maça çıkacağız” ifadelerini kullandı.