Yapılan açıklamada Galatasaray'a 20 bin Euro para cezası verildiği açıklanmıştı. Sarı-kırmızılı kulübün itirazı değerlendirildi ve karara bağlandı.

GALATASARAY - BARCELONA MAÇINDA NE OLMUŞTU?

0-0'ın rövanşında Nef Stadı'nda oynanan maçın 81. dakikasında oyundan çıkan Gerard Pique'nin ağır davranması, önce yedek kulübesine yönelip ardından hakem Daniele Orsato'nun uyarısıyla en yakın noktadan dışarı çıkması Sarı-kırmızılı taraftarları kızdırdı. Karşı tribünün önünde oyundan çıkan ve yavaş adımlarla kulübeye gelen Pique'ye tribünlerden yabancı maddeler atıldı.Bu gerginlikten 5 dakika sonra ise sahneye Jordi Alba çıktı. İspanyol sol bekin taç atışı kullanacağı esnada ağır hareket etmesine sinirlenen Galatasaray taraftarı hem protestoyla tepki gösterdi hem de sahaya yabancı maddeler attı.

Tribünlerin bu tepkisine sinirlenen Alba, bu olay üzerine tribüne top fırlattı. Alba'nın hareketi sonrası tribündeki gerginlikler arttı. Tecrübeli futbolcunun bu hareketine Galatasaraylı futbolcular da tepki gösterdi ve iki takım arasındaki tansiyon yükseldi.

TRİBÜN KAPAMA CEZASI

UEFA tarafından Galatasaray’a, iki yıllık deneme süresine tabi olacak şekilde tribün kapama cezası verilmişti. Barcelona maçındaki olaylar neticesinde gelen karara 26 bin euroluk para cezası da eklenmişti.

GALATASARAY'DAN İTİRAZ

Sarı-kırmızılıların bu karara itiraz ettiği ortaya çıktı. UEFA Disiplin Kurulu tarafından alınan kararlara yapılan itirazları değerlendiren UEFA Temyiz Kurulu, kulübün gerçekleştirdiği başvuruyu görüşüp karara bağladı.

UEFA REDDETTİ

UEFA Temyiz Kurulu Galatasaray Kulübü tarafından yapılan itirazı kabul etmedi ve bu başvuruyu geri çevirdi. Dolayısıyla UEFA Disiplin Kurulu tarafından daha önce alınan karar tasdiklenmiş oldu.

KARAR İLK MAÇTA UYGULANACAK

Bu karar Cim Bom'un evinde oynayacağı ilk Avrupa Kupası maçında tribün kapama cezasına hükmederken, ayrıca sahaya madde atılması nedeniyle 20 bin euro ve meşale yakılmasından da 6250 euro para cezalarını beraberinde getiriyor.

Cem Dizdar'dan Erden Timur'a övgüler: "Ünal Aysal da..." Cem Dizdar'dan Erden Timur'a övgüler: "Ünal Aysal da..."

(Milliyet)