Böyle maçlar bazen oluyor. Ne yaparsanız yapın top girmez. Bu kadar gol pozisyonuna girmek önemlidir ama bunun yanında maç ciddiyeti olmalıdır. Öyle anlar var ki Galatasaraylı oyuncular kafalarında maçı garanti görmüşler maalesef. Ankaragücü maçında da aynı hava vardı. Çekirge o maçta sıçradı, bu maçta sıçramadı. Ankaragücü maçındaki oyun da kötüydü bu arada. Maçların seyircisiz olması da büyük dezavantaj. Sahadan kopan oyuncu kadrosunu kendine getirecek bir ses, bir nefes yok. Kaleye zaten gol dışında top gelmedi. Bütün maçı rakip yarı sahada oynayan Galatasaray, hücumda da ne yaptığını bilen, atağın her türlüsünü deneyen bir görüntüdeydi. Uzaktan şut bile atıldı. Daha önce uzaktan şut hiç atılmazdı. Buradaki tek eksik şut sayısı olabilir. Galatasaray gibi takım daha fazla şut atmalı.

İlk yarıda dünyaları kaçırdıktan sonra 2.yarı penaltı golüyle de olsa öne geçti Galatasaray. İşte 1-0’dan sonrası kabul edilemez. Futbol rakip ile oynanan bir oyundur. Çok basit gibi görünen bu cümleyi unutursanız cezayı keserler. Takımın genç oyuncusu Oğulcan bile sağda çok uygun bir pas seçeneği varken kendi vurdu. Neden? Nasıl olsa maç bizim, gol atayım da kendimi göstereyim. Tamam. Genç oyuncudur, gaza geldi ve vurdu diyelim. Takımın en tecrübeli oyuncularından birisi kim? Ryan Donk. Yerden gelen topa uçarak kafa vurmak neyin nesidir? Futbol anrenörleri her zaman söylerler. Bireysel yetenek gösterilmesi gereken yerler 1. Bölge değildir, 3.bölgedir. Donk’ta galibiyetten o kadar emin ki orada uçmaktan çekinmiyor. Orada uçması gereken kişi Donk değil, Fatih’ti. Tamam yine gol olsun ama tepkisiz kalmak anlaşılamaz. Fatih Terim 3 değişiklik yapar yapmaz gol olunca o 3 değişiklik taca çıkmış oldu. Fatih Terim için tek eleştiri maç sonu açıklamasıyla ilgili olabilir bana göre. Uzatmanın az oynatılmış olması yüzünden 2 puan gitti düşüncesi takıma fayda getirmez. Hoca bunu kazandığımız bir maçtan sonra söyleseydi çok daha dikkat çekerdi. Aslında söyledikleri çok doğru Hoca’nın. Yıllar sonra ilk 6 saniye kuralını Galatasaray üzerinde denediler ya, herhalde zaman geçirmekten 2 sarı karttan kırmızı denemesini de ilk Galatasaray üzerinden yapacaklar! Ben bunu yıllardır anlamıyorum. Hatta bazı maçlarda bazı kaleciler vardı, sahaya top atılmasına rağmen uzaktaki topa giderlerdi veya kale sahasının solundan alırlardı topu, sağ tarafa götürürlerdi zaman kazanmak için.

Öğretmenler Günü mesajımı sona ayırdım. Efsane okul anılarımın en önemli parçaları her zaman öğretmenlerimiz olmuştur. Bu konuda çok iddialıyım; Okul anılarımdan dizi veya film olsa izlenme rekoru kırar. Tüm öğretmenlere, Başta baş öğretmen Atatürk’e, bende emeği olan tüm öğretmenlerime saygılarımı,sevgilerimi sunuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.