Tüm dünyada corona sonrası döneme geçiş sinyalleri verilmesi ile birlikte dolarda hareketlilik başladı.  Dünyada ticarette en çok kullanılan ve geçerli para birimi olarak kabul edilen dolar son yıllarda ciddi bir yükseliş trendi göstermeye başlamıştı. Özellikle corona salgının başlamasına kadar olan süreçte hızla yükselen dolar, korona ile birlikte ticaret hacminin daralması ve iş yerlerinin durma noktasına gelmesiyle düşüşe geçmişti.

Dolar ne kadar oldu?

 Dolar/TL güne 7,20 seviyesinin üzerinde başlarken ilerleyen dakikalarda 7,24’ü de aşarak Ağustos 2018’deki tarihi zirvesini aşarak rekor seviyeyi gördü. Foreks terminaline göre dolar/TL gün içinde en yüksek 7,2609 seviyesine geldi. 

Aynı zamanda Amerika'nın ciddi oranlarda corona salgını ve ölümleri ile çalkalanması yatırımcıların dolara güvenini kırmıştı. Fakat tüm dünyada corona hasta sayılarının azalmaya başlaması ve siyasi liderler tarafından normalleşme sinyalleri verilmesi doların yükselişini arttırdı. Dolar ile ilgili en güncel ve son haberleri detaylı bir şekilde sizler için kaleme aldık.

EURO VE STERLİN NE KADAR OLDU?

Euro 7,8311'den, sterlin ise 8,9751'den alıcı buluyor.

DOLARIN SON DURUMU NEDİR?

ABD ve Çin ticareti rekabeti, petrol fiyatlarındaki istikrarsızlık ve en başta da koronavirüs salgını nedeniyle dolar ve altında çok ciddi hareketlenmeler söz konusudur. Dolar özellikle başta Türk Lirası olmak üzere birçok ülkenin temel para birimleri üzerinde rekor seviyeler ulaşmıştır. Borsalarda güncellenen son dolar haberi şu şekiledir:

Dolar, 7,24 seviyesinin üzerine çıkarak tarihi rekorunu bir kez daha kırdı. Kur şu sıralar 7,23'ten işlem görmektedir. Aynı dakikalarda euro 7,82'den, sterlin ise 8,99'den alıcı bulan para birimleridir.

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

Doların son zamanlarda durgunlaşmasının ve biraz da olsa düşmesinin en temel sebebi corona virüs salgının ciddi boyutlara ulaşmasıydı. Özellikle doların arkasında siyasi aktör olan Amerika Birleşik Devletleri'nin koronavirüsten ciddi oranlarda etkilenip kayıp vermesi doların ekonomik olarak zaafa uğramasına neden olmuştu. Fakat tüm dünyada corona salgının azalmaya başlaması ve normalleşme sinyallerinin verilmesi ile birlikte dolar üzerindeki durgunlukta ortadan kalktı. Ticaretin tekrardan canlanması, fabrikaların açılması nedeniyle dolar normalleşme sinyallerinden olumlu ölçüde etkilenerek yükselişe geçti.