FUTBOL

Fatih Terim: ''Ağlayıp, sızlamıyoruz...''

Abone Ol

Terim'in sözleri şöyle:

ŞAMPİYONLUK YORUMU

"Zirvenin ortağı çok, rakipler çok fazla. Her hafta ayrı bir hikaye, her maç ayrı bir senaryo. Hiç kimseye bakmadan, her maçı ayrı düşünüp, ayrı analiz ederek, sadece kendi oyunumuza ve 3 puana odaklanmamız lazım. O zaman rakiplerin kaybının bir anlamı oluyor"

"GERİDEN GELMEYE ALIŞKINIZ"

"2. yarı başlarken, puansal olarak rakiplerin kredisi bizde yoktu. Geriye dönüp son 2 dakikada bunu yedik, son dakikada şunu yedik demenin anlamı yok, onlar öyle olmasaydı, bunlar da böyle olmazdı. Galatasaray bu tip geriden gelmelere alışkın, ümit ederim aynısı olur ama kolay değil."

"BİRÇOK RAKİP VAR"

"Her teknik adamın gönlünde aslan yatar, her teknik adamın idealleri vardır. Gönül ister ki hiç kaybetmeyelim ama çok kolay değil. Uçurumun kenarındasınız, en ufak bir kayıp sizi uzaklaştıracak. Şimdi bir kredi kazandık ama en üste, Galatasaray'ın olacağı yere çıkmak istiyoruz. 1-2 rakiple değil, birçok rakiple uğraşıyoruz."

"OYUNU KABUL ETTİRMELİYİZ"

Şu bir gerçek ki 2. yarıya herkes çok iyi hazırlanmış, çoğunluk takviyelerini yapmış, 2. yarıda puanları kazanmak ilk yarıdan daha zor. Biz her takıma saygı duyarak, kendi oyunumuzu, isteğimizi ve coşkumuzu kabul ettirmek istiyoruz.

"DAHA ÇOK ŞUT ATMALIYIZ"

"Ömer ve Adem çok iyi performanslar gösterdiler. Asist konusunda ve ceza alanına girme konusunda cömertiz ama 35 kere ceza alanına girerken, 11 kere tehdit etmişiz rakibi, az aslında, şut atarak rakip kaleyi daha fazla tehdit etmeliyiz.

"ÖMER İYİ BİR ÇOCUK"

Görmeden kesilen ortalar dışında geriye doğru ortalar atmaya başladık, biri Ömer'den geldi bugün. Adem ve Ömer için bu sene beklentiler düşünüldüğünde, Ömer'i yeni bir mevkide yeni bir Ömer olarak kazandığımız için mutluyum, bunu hak ediyor, iyi bir çocuk. Yeni arkadaşlar da çıkacak.

RADAMEL FALCAO YORUMU

Muhakkak ki iyi bir golcünüz, nokta adamınız varsa avantajdır ama futbol sadece onunla olmuyor artık. Özellikle rakip yarı alanda oynama isteğimiz ve pasın isabet oranının yüksek oluşu bizi pozisyona sokuyor. Falcao gibi isimli bir santrforunuz varsa, bir markaj ve dikkat eden oyuncu grubuyla birlikte olacaktır.

"ATAK KISMINA ÖNEM VERİYORUM"

Geriden hareketli oyunculara ihtiyacımız var ve bunu da beceriyoruz. Oraya Feghouli'nin, Emre'nin, Ömer'in girmesi, Henry'nin, Jesse'nin girmesi avantajlar sağlıyor. Geride açık vermekten korkmuyoruz. Ben de antrenörlüğe başladığından bu yana işin atak kısmına daha önem verdiğim gerçek.

"AĞLAYIP, SIZLAMIYORUZ"

Öyle bir sıkıntılı anda Luyindama'yı kaybettik ki, defansın neredeyse yüzde eelisiydi. Bİr ayağı kırılan Emre'nin diğer ayağı kırıldı, bir oyuncumuzn diğeri söndü. Falcao sürekli sakatlanıyor, Henry sıtma oldu. Bunlardan şikayetçi olmaktansa, oralara yeni arkadaşlar koyacağız. Bizim santrforlarımız da hep böyle oluyor maalesef, ağlayıp, sızlayıp bahane üretmektense çalışıyoruz.

(Sporx)

Abone Ol