Daha önce hem Porto hem de AEK formaları giyen ve ülkemizde Akhisarspor'da görev yapan Helder Barbosa, Portekiz basınına açıklamalarda bulundu.

Benfica'nın AEK ve Porto'nun Galatasaray maçları öncesinde Helder Barbosa, iki karşılaşmayla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

''TOP AYAĞINDAYKEN İYİ AMA KAPTIRINCA...''

Akhisarspor'da görev yapan tecrübeli hücum oyuncusu Galatasaray değerlendirmesinde ''Galatasaray ile sezon başında Süper Kupa'da oynadık ve yendik. Diğer büyük takımlar gibi Galatasaray'da da önemli oyuncular var. Kadrosunun %70'ini herkes biliyordur. Kaliteli bir takım ancak savunmada bazı sıkıntıları var. Türk takımları genellikle her maç bir ya da daha fazla savunma hatası yapar ancak bunu hücumdaki başarılarıyla telafi ediyorlar. Porto eğer geçişleri iyi kullanırsa kazanabilir. Galatasaraylı oyuncular top ayaklarındayken çok etkili ancak topu kaybedince yeteri kadar iyi değiller. Porto bunlardan fırsat bulup önemli tehlikeler yaratabilir'' ifadelerini kullandı.

''GARRY RODRIGUES'E DİKKAT ÇEKMEK ZORUNDAYIM''

Helder Barbosa, Galatasaray forması giyen Garry Rodrigues konusunda Porto'yu uyarırken ''Garry Rodrigues'e dikkat çekmek zorundayım. Gerçekten çok hızlı ve bir oyuncuyu teke tek yakaladığında çok etkili oluyor. Hızıyla savunmanın dengesini bozabiliyor. Bir de Maicon ve Fernando var. İkisi de Porto'ya yabancı değil. Belhanda ve Feghouli pek fazla oynamasa da çok iyiler. Topla çok iyiler, topsuz zorlanıyorlar'' dedi.

''GALATASARAY BİREYSEL OLARAK ÇOK TEHLİKELİ''

Porto ve Benfica'nın rakipleri AEK ile Galatasaray'ı da kıyaslayan Barbosa, ''AEK daha organize bir takım ama Galatasaray bireysel olarak çok güçlü. Galatsaray Avrupa standartlarında bir takım, AEK ise Şampiyonlar Ligi'ne yeni döndü. İki maçtaki dört takımın da işinin karmaşık olduğunu söylemeliyim ama bireysel olarak en büyük zorluğu Galatasaray çıkartabilir'' dedi.