Yıllar önce Altay forması giyen Sejad Halilovic, Galatasaray’a oğlu Alen Halilovic’i önermişti. Ancak sarı-kırmızılılar, Barcelona ve Milan gibi Avrupa devlerinde oynayan Hırvat oyuncuya ilgi göstermedi. Halilovic, Birmingham’a dönmeye hazırlanırken, verdiği röportajda Galatasaray sorusuna cevap verdi.

Jutarnji gazetesine verdiği röportajda kendisine sorulan “Panathinaikos, Galatasaray ve diğer birçok kulübün size talip olduğu biliniyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: "Birmingham'da iyi bir sezon geçirdim, İngiltere'den memnun kaldım. Çok teklif aldım ama acele etmemeye karar verdim. Daha önce bazı kararlarda acele etmiş olabilirim ama şimdi biraz zaman ayırmaya ve en doğrusunu seçeceğime karar verdim. 10 gün içerisinde geleceğim şekillenecek." dedi.

ALEN HALİLOVİC KİMDİR?

18 Haziran 1996'da Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde doğan Alen Halilovic, futbola ülkesinin kulüplerinden Dinomo Zagreb'in alt yapısında başladı. 2012'de profesyonel olan Alen Halilovic, Barcelona'nın B takımında oynadıktan sonra 2015’te de Katalan ekibinde top koşturdu.

Bir dönem İspanyol ekibi Sporting Gijon'a kiralanan Alen Halilovic, 2016'da 5 milyon avro transfer bedeliyle Almanya ekibi Hamburg'a transfer oldu. Las Palmas'ta da kiralık olarak top koşturan Alen Halilovic, bedelsiz olarak 2018'de Milan'ın kadrosuna dâhil oldu.

Halilovic, en son İngiliz temsilcisi Birmingham’a transfer oldu.

(Fotomaç)