Geçen sezon Sarı-kırmızılı takımın formasını terleten tecrübeli futbolcu, sözleşmesinin sona ermesinin ardından herhangi bir kulüple anlaşamamıştı.

ÖZEL GÖRÜNTÜLERLE AÇIKLANACAK

Ertem Şener: "Kerem Aktürkoğlu'na baktım, helal olsun dedim" Ertem Şener: "Kerem Aktürkoğlu'na baktım, helal olsun dedim"

Arabistan ve ABD'den istediği seviyede teklif alamayan yıldız isim kısa süre önce bu kararı ailesi ve yakın arkadaşlarına duyurdu. Arda futbola veda ettiğini hazırlanmakta olan özel bir video ile kamuoyuna paylaşacak.

BARCELONA 34 MİLYON EURO ÖDEDİ

Kariyerine Bayrampaşa Altıntepsi'de start veren Arda Turan sırasıyla Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir formaları giydi. 2011 yılında 13 milyon Euro'ya Atletico'ya transfer olan yıldız orta saha 2015'te ise 34 milyon Euro bonservis bedeliyle sansasyonel şekilde Barcelona'nın yolunu tutmuştu.

UEFA KUPASINI ALDI

Kariyeri kupalarla dolu olan Arda Turan 2007-2008 yılında Galatasaray'la ilk şampiyonluğunu kazandı. Arda, Atletico Madrid'te ise La Liga şampiyonluğu, UEFA Avrupa Ligi Kupası, Süper Kupa zaferi yaşadı ve Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen takımın en büyük yıldızlarından birisi oldu.

Barça kariyerinde Messi, Neymar ve Iniestalı kadroda yer olan Arda Turan ilk sezonunda İspanya La Liga ve Kral Kupası'nı kazandı. Katalan ekibinde 55 maça çıkan milli yıldızımız 55 maçta 15 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu.

(Milliyet)