AA - Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Makedonya’nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde, kulübün taraftar grubu UltrAslan Makedonya Temsilciliği'nin açılışını yaptı.

Açılışa, Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, TBMM AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Dalyan, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Beyta ve diğer davetliler katıldı.

Aysal, açılışta yaptığı konuşmada, Galatasaray’ın yurtiçindeki başarılar kadar yurtdışındaki başarılara da önem verdiğini belirterek, başarıya giden yolun ise eğitimden geçtiğini söyledi.

Gençlerin sağlıklı şekilde yetişmesi, spor sayesinde sağlıklı bir hayat sürdürmesi için gerekli eğitim koşullarının sağlanması gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade ederek, "Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Galatasaray, büyük bir camia. Yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da büyük bir camia. Sahip olduğumuz değerleri, gençlerimize yatırım yaparak geliştirmek istiyoruz” dedi.

Gerginliğe alıştık

Aysal, dün akşam Fenerbahçe ile oynanan derbiye ilişkin ise "Tüm derbilerde olduğu gibi ortam biraz gergindi. Ama biz buna alıştık. Maalesef, senelerdir sahalarımızda bu gerginliği yaşıyoruz. Güzel olan, Galatasaray seyircisinin büyük desteğinin yanında sergilediği olgunluk. Hiçbir taşkınlık görmedik. Güzel bir destek vardı. Sahaya, oyuna hiçbir müdahale olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

UltrAslan Makedonya Temsilciliği Başkanı Sezer Purde de temsilcilik açmaktaki amaçlarının taraftarların organizasyonunu sağlamak, dünya genelinde milyonlarca taraftarı olan UltrAslan’ın bir parçası haline gelmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Aysal ve beraberindekiler temsilciliğin birlikte açılış kurdelesini kesti.

Aysal’a tezahüratlı karşılama

Aysal, daha sonra Gostivar’daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Okula gelişinde, bir grup öğrenci tarafından “En büyük başkan bizim başkan”, “Cim bom bom” ve “Türkiye” tezahüratları ile karşılanan Aysal, ülkedeki seçim kampanyaları kapsamında Gostivar’da bulunan Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Popovski ve Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Kenan Hasip ile görüştü. Aysal, Gostivar Belediyesini de ziyaret etti.