Spor Toto Süper Lig'de attığı 12 gol ve yaptığı 5 asistle şampiyonluğun mimarlarından olan Umut, sarı-kırmızılı takımda Burak'tan sonraki en skorer isim olmayı da başardı.

Toulouse'dan satın alma opsiyonu bulunan Galatasaray yönetimi henüz bir sonuca varamazken, golcü oyuncu Burak Yılmaz ile birlikte Avrupa'nın en iyi forvet çiftleri arasına girdi.

EN İYİ 4. ÇİFT OLDULAR

Avrupa'nın en iyi forvet çiftleri araştırmasında Burak Yılmaz (24 gol) ile Umut Bulut (12 gol) dakika başına en iyi gol atma ortalamasına sahip forvet çiftleri arasına girdi. Galatasaray'ın iki yıldız oyuncusu her 108 dakikada bir gol atma başarısı göstererek, Avrupa'nın en büyük 5 ligindeki birçok rakiplerini geride bıraktı.

Barcelona forması giyen Lionel Messi-David Villa, R.Madrid'de oynayan Ronald-Higuain ve Paris Saint Germain'deki Ibrahimovic-Gameiro isimlerinden sonra listede en iyi ortalamaya sahip 4. çift oldular.

İşte Avrupa'nın üst düzey 6 ligindeki en iyi forvet çiftleri ve ortalama gol buldukları süre...

Lionel Messi & David Villa - Her 72 dakikada bir gol
C.Ronaldo & G.Higuain - Her 89 dakikada bir gol
Ibrahimovic & Gameiro - Her 101 dakikada bir gol
Umut Bulut & Burak Yılmaz - Her 108 dakikada bir gol
Di Natale - Luis Muriel - Her 120 dakikada bir gol
Luis Suarez & D.Sturridge - Her 122 dakikada bir gol
Lewandowski & Julian Schieber - Her 126 dakikada bir gol
V.Persie & Rooney - Pinbahis Her 135 dakikada bir gol

TARAFTAR DA UMUT'UN KALMASINI İSTİYOR

Didier Drogba'nın gelişiyle aldığı süre azalmasına rağmen her zamanki oyununu sahaya yansıtan Umut Bulut'un alınmasının Galatasaray taraftarı da çok istiyor. Webaslan.com'un yaptığı ankete katılan sarı-kırmızılı taraftarların büyük çoğunluğu yönetimin bonservisi alması gerektiğine inanıyor. Ankette oy kullananlaarın &66.7'si Umut'un kalmasını istiyor.

Webaslan