Bu durumda aday olma yolu açılacak olan Elmas’ın çok güçlü bir yönetimle seçime gireceği, Ali Dürüst ve Haldun Üstünel'in de ekibinde yer alacağı öğrenildi.

Galatasaray 'da üst üste sıcak gelişmeler yaşanıyor. 30 Nisan'daki seçime hazırlanan Sarı-Kırmızılılar'da 10. Asliye Mahkemesi'nin tedbir kararı şok etkisi yaratmış, ardından yönetim bu karara itiraz etmişti.

KRİTİK GÜN YARIN

Yarın Galatasaray yönetiminin yapacağı itiraz karara bağlanacak ve seçimin kaderi belli olacak. Eğer tedbir kararı kalkarsa seçim takvimi devam edecek. Ancak tedbir kalkmazsa bu kez Başkan Burak Elmas'ın istifa kararı alacağı ve bu şekilde seçimin önünü açacağı öğrenildi. Bu durumda mali genel kurulun üzerinde tedbir kararı olacağı için Başkan Elmas'a seçimde adaylık fırsatı doğacak. Elmas'ın kesin olarak seçime girme kararı aldığı hatta çok güçlü bir yönetim kurmak için kolları sıvadığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre Ali Dürüst yeni yönetimde 2. adam olmayı kabul etti. Haldun Üstünel'in de yeni yönetimde yer alabileceği konuşuluyor.

MEHMET HELVACI (G.SARAY’IN ESKİ 2. BAŞKANI): SEÇiME EN ERKEN MAYISTA GiDEBiLiR

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas’ın, böyle bir karar alındığı için seçim kararı gündemini iptal edeceğini zan-netmiyorum. Niyet okumayalım elbette. Galatasaray Kulübü Başkanı gereğini söyleyecektir. Pek ihtimal vermesem de, belki sayın başkan ‘Seçim yapmıyo-rum’ diyecektir. Artık bu karar sonrasında Galatasaray’da seçim takvimi değişecek ve yeniden başlayacak. Galatasaray tüzüğüne göre başkan Burak Elmas ve yönetimi görevini bırakırsa 1 ay içinde yani mayıs ayında kulüp seçime gidebilir.

İRFAN AKTAR (G.SARAY’IN ESKİ DİVAN BAŞKANI): ELMAS DOĞRU OLAN KARARI VERECEKTİR

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, ekibi ile bu kararı inceleyip kulüp menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır. Sayın başkan ortaya çıkan ibrasızlık sonrasında hemen seçim kararı almıştı. Etik olarak da doğru olanı yaptı. Ancak mahkeme bu ibrasızlığı ortadan kaldırmış. Galatasaray Kulübü Başkanı’na tavsiye vermemiz doğru olmaz. Kulübün önemli hukukçuları ile görüşüp sayın Elmas en doğru kararı alacaktır.

Okan Buruk'tan Hakim Ziyech sorusuna cevap Okan Buruk'tan Hakim Ziyech sorusuna cevap

(Takvim)