Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özyalçın, akıllarının Süper Lig'de Beşiktaş ile hafta sonu yapacakları derbide olduğunu belirterek, "Galip gelmek çok güzel ama her Galatasaraylı gibi benim de aklım cumartesi yapılacak Beşiktaş maçında. Bizim için yaşamsal bir maç. Bugün rakibimiz tahminimin üzerinde oynadı. Bunun sebebi de Galatasaray'ın yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmasıydı. Maç oldukça güzeldi." diye konuştu.

Süper Lig'de önlerinde daha çok maç olduğunu vurgulayan Özyalçın, "Bu yarışın belirli süreçlerinde ileriye gidebilirsin, geride de kalabilirsin. Galatasaray'ın hedefi 34. hafta, yani mayıs ayı. Galatasaray mayıs aylarını sever. Galatasaray'ın hedefi şampiyonluktur. Mayıs ayı Galatasaray'ın kükreme ayıdır. Galatasaray'ın şampiyonluk dışında bir düşüncesi yok." ifadelerini kullandı.

Cengiz Özyalçın, teknik direktörleri Igor Tudor'un Aytemiz Alanyaspor maçından sonra basın mensuplarına yaptığı sert eleştirilerin sorulması üzerine, "Bir insanın, özellikle sporcunun ya da siyasinin, basını karşısına alması demek, ateşle oynaması demektir." değerlendirmesinde bulundu.