Derbinin kendi dinamikleri var. Ancak dış etkenler de var. Fenerbahçe gol bulmakta çok zorlanıyor. Ancak Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında 3-0 ve 2-0’dan beraberliği yakalamayı başardı. Galatasaray en iyi olduğu dönemde Kadıköy’de kazanamadı.Cumartesi günkü Beşiktaş – Başakşehir maçın sonucu da bu maçı etkileyecek. Başakşehir maçı kazanırsa Galatasaraylı futbolcular, ‘Olmayacak bu iş’ diyebilir. Tam tersi olursa nasıl olur onu da bilemiyoruz. Çok heyecanlı olacağı kesin.

Moses’ın yedekte olmasını beklemiyorum. Valbuena, Mehmet Ekici’nin yerine oynayabilir. Ankaragücü maçında Fenerbahçe’nin iki tane net pozisyonu var ikisi de Moses’tan. Galatasaray’ın da stoper sorunu varken Moses’ın oynamasını bekliyorum.Zajc, Moses ve Valbuena’nın sahada olacağını düşünüyorum, Tolgay’sız bir kadro bence mümkün değil. Mehmet Topal da kesin oynar. Fenerbahçe’nin ideal savunma ikilisi yok.

Galatasaray’ın savunmada Linnes, Mariano, Donk, Nagatomo olacağını düşünüyorum. Hoca oyunun merkezini nereye alacak o önemli. Galatasaray’ın orta sahasının ikinci yarıda daha iyi olmasının sebebi savunmanın iyi olması. Diagne’nin de katkısı var. Galatasaray öne geçerse daha etkili olabilir.

Malatya maçında Ndiaye yoktu, en iyi kelepçelerinden birisini yaptı. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray için orta sahalarını değiştirmeleri kolay değil.Ersun Yanal döneminde Fenerbahçe topa sahip olmadan iyi oynayamıyor. Topu aldığı zaman Fenerbahçe bunu çok iyi yapıyor. Şimdi Mehmet Ekici yok. Topa sahip olamazsa Onyekuru şans bulur. Fenerbahçe’nin topu oraya getirtmemesi lazım. Onyekuru açık alan arıyor.

Galatasaray’da set oyunu sorunu vardı. Marcao ve Luyindama gelince çok iyi set oyunu oynamaya başladı. Son maçta Ndiaye yokken bile bunu yaptılar.