Galatasaray 21 Şubat Perşembe akşamı Avrupa Ligi'nde kritik bir maça çıkacak. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ilk karşılaşmayı 2-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, Benfica deplasmanından tur çıkarmaya çalışacak. Bu zorlu maç öncesi tüm gözler, Cimbom'un ara dönemdeki flaş transferi Mbaye Diagne'de olacak. Trabzonspor maçında penaltıdan bir gol atan, Benfica ile Kasımpaşa karşılaşmalarında ise hayal kırıklığı yaratan başarılı futbolcu, bu maça damga vurmaya hazırlanıyor.

İLK 11'DE OYNATACAK

Kasımpaşa maçı sonrası Fatih Terim'in, "Gollerini atmaya başlarsa rahatlayacağız" diyerek mesaj gönderdiği Diagne'nin kendisine güveni tam. "Benim maçım olacak" ifadesini kullanan ve Benfica'yı gözüne kestiren yıldız oyuncu, "Henüz beklenen katkıyı yapamadım ama Benfica maçı farklı olacak. Atacağım gollerle tüm Avrupa beni koşacak" diye konuştu. Terim'in de oyuncusuna güveni tam olduğu ve yarın yine 11'e koyacağı bildirildi. 

Galatasaray'ın yeni transferi Diagne için görüş hakim;

ORTA SAHA CANLANDI

Mbaye Diagne'nin gol atamaması taraftarları üzse de senegalli yıldızın varlığının galatasaray'a yaradığı yorumları yapılıyor. Diagne'nin ileride rakip savunmanın dikkatini dağıttığı ve bu sayede diğer futbolcuların daha rahat hareket etme imkanı bulduğu belirtiliyor. Belhanda ve Feghouli'nin çıkışı da Diagne'ye bağlanıyor.

FiŞiNi GETiRSEK!

Diagne'nin gol atmasa da Galatasaray'ın futbolunu olumlu yönde etkilediği şeklindeki görüşlere karşılık eleştiriler de yok değil. Twitter'da bu konuda esprili mesajlar paylaşılırken, "Diagne bir beden küçük geldi. Fişini getirsek Trezeguet ile değiştirebilir miyiz?" şeklindeki tweet en çok dikkat çeken tweet'ler arasındaydı.

Takvim