Dursun Özbek’in bir sonraki hedefi ise KKTC'nin Kumyalı bölgesinde denize sıfır olarak kulübe tahsis edilen 150 dönüme tekabül eden araziye tesis kurmak.

ADNAN POLAT DÖNEMİNDE KULÜBE KAZANDIRILDI

2010 yılında Adnan Polat tarafından kulübe kazandırılan ve dönemin KKTC Dışişleri Bakanı ve Galatasaray Divan Kurulu üyesi Hüseyin Özgürgün, tarafından onaylanan araziyle ilgili Özbek’ten hamleler geldi. 

Tarım arazisi olduğu için tahsisi 2011 yılında iptal edilen bölge hakkında Özbek 2017’de ilk hamlesini yaptı. Nisan 2016'da Başbakan olarak göreve gelen Hüseyin Özgürgün'le (UBP) arazinin yeniden tahsisi için bir dizi görüşme gerçekleşti.

PROJEYE OLUMLU BAKIYORLAR

Özgürgün, KKTC’nin üzerindeki sportif ambargonun da kaldırılması için projeye olumlu baktığını Özbek’e iletti. Özgürgün’ün Galatasaray yönetiminden tek talebi ise KKTC takımlarının da tesislerden yararlanabilmesi.

İKİ KEZ PROTOKOLÜ BOZDULAR

O dönemde görevden ayrıldığı için Özbek konunun üzerine gidememişti. Kemerburgaz ve Büyükçekmece için hamle yapan Galatasaray Başkanı’nın umudu KKTC’de Özgürgün’ün partisi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) iktidarda olması. Bir önceki dönemde Özgürgün görevden ayrılınca Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ikinci kez arazinin tahsisi içi protokolü bozmuştu.

Abdülkerim Durmaz: "Galatasaray'da ona çok saygı duyuyorum!" Abdülkerim Durmaz: "Galatasaray'da ona çok saygı duyuyorum!"

(Fotospor)