Dev maç öncesi Ali Koç'la başlayan ardından Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz'le alevlenen tartışma ise bugün Fatih Terim'in merakla beklenen cevabıyla son buldu.

Cumartesi akşamı oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi Ali Koç'un sürpriz Terim çıkışıyla ortam gerilmişti. Başkan Koç, Fatih Terim'in "Türkiye'de maçlar masada, Avrupa'da sahada kazanılır." sözünü soran gazetecilere "Bir insanın sicili bu kadar bozuk olur mu?" diyerek  bir anda ülke gündemini sarsmıştı.

Ardından Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz "İnsanla hayvanı ayıran şey edeptir." sözüyle yangına körükle gitmiş, taraftarların sosyal medyada iyice birbirine girmesine sebep olmuştu. Ali Koç'un sözlerini soran gazetecilere ise Fatih Terim "Türkiye'ye dönünce cevap vereceğim." demişti. Herkes başarılı hocanın ne diyeceğini merak ediyordu. Çünkü zaten gergin olan ortam bu söz düellosuyla iyice gerilmiş, hafta sonu oynanacak derbide olayların çıkmasından endişe ediliyordu.

Terim kaos isteyenlerin hevesini kursağında bıraktı

Basın toplantısında söylediği sözle başlayan tartışmanın Ali Koç'un cevabıyla alevlenmesi ve derbi öncesi ortamın bu kadar gerilmesi Fatih Terim'i rahatsız ettiği, kendisine ithamda bulunan Koç'a da cevap vermek istediği belirtiliyordu. Ancak Terim süpriz yaptı ve Koç'a cevap vermeyeceğini söyledi. Bugünkü basın toplantısında konuşan Terim "Değerse cevap verecektim. Baktım, değmeyeceğine karar verdim" dedi.

İnan Kıraç ve ağır abiler devrede

Türk futbolunda centilmenlik rüzgarları estirerek gelen, deplasman maçlarında boy gösteren, rakip takım seyircisinin de saygı duyduğu Ali Koç'un Terim için söylediği sözler herkesi şaşırtmış, huzursuzluktan bıkan futbol seyircisini üzmüştü. Meydanı yine fanatiklerin alacağını, Koç'un anca bu kadar direnebildiğini söyleyen taraftarlar, sosyal medyada binlerce yorumla gelinen noktayı eleştirmişti.

Ancak tartışmanın daha da uzaması Terim'in cevap vermemesiyle engellendi. İşte bu noktada devreye Galatasaray'ın duayen abileri ve en başta İnan Kıraç'ın girdiği belirtiliyor.

Galatasaray'ın özellikle Liseliler denilen kesimin en etkili ismi olan İnan Kıraç, aynı zamanda Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un da akrabası. Kıraç, Koç'un halası Suna Kıraç'ın eşi.

Camianın en etkin ismi olduğu belirtilen İnan Kıraç'ın devreye girerek Terim'e mesaj gönderdiği ve konuyu uzatmaması konusunda özel ricada bulunduğu belirtiliyor.

Mevcut centilmenlik ortamının devamından memnun olan ve bunun artırılarak devamını isteyen Kıraç'ın kendisine yakın duayen isimlerde görüşüp, her iki camiaya ve yöneticilere mesaj gönderdiği ve tansiyonun düşürülmesini istediği gelen haberler arasında. Hem Ali Koç'un hem Mustafa Cengiz'in konu hakkında artık yorum yapmaması, hem de bugün Fatih Terim'in Koç'a cevap vermemesi ve tartışmayı noktalamasının arkasında İnan Kıraç'ın olduğu belirtildi.

Fotospor