Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa maçı öncesi rakiple ilgili hazırladığı raporda 4 nokta üzerinde duruyor. Oyuncularının aklına sokuyor.

1- Tehlikeli yerlerde asla faul yapmamalıyız. Çok iyi kullanıyorlar. Canımın yanabilir.

2- Özellikle Trezeguet’nin olduğu kanadı çok iyi savunmalıyız. İçeri doğru girişleri başımıza dert açabilir.

3- Diagne’yi çok iyi kontrol etmeliyiz. Çok formda. Ceza sahasında içinde topla buluşma, kaleyi yoklama şansı vermemeliyiz.

4- Gol pozisyonlarına girme konusunda sıkıntı yaşamayan bir takım. Öncelikle Kasımpaşa’yı ceza sahamızdan uzakta tutmalıyız.

Fatih Terim, defansın kulaklarını çekti

İlk 4 hafta alınan sonuçlar Fatih Terim’in canını sıktı… milli maç arasında yapılan çift idmanlarda tecrübeli teknik 3 konu üzerinde özellikle durdu. Forvet hattının performansından bir nebze olsun memnun olan tecrübeli teknik adam defans oyuncularıyla sürekli bu sıkıntılar üzerinden geçti.

* Ceza sahası dışından bu kadar kolay şut çektirmemeliyiz

Fernando’nun özellikle takım savunması sırasında ceza sahasının önüne düşen topları toplama konusunda daha aktif olmasını istedi. Emre ve Ndiaye’den de bu konuda Fernando’ya yardım etmelerini istedi

* Yetenekli oyunculara karşı savunmada zorlanıyoruz

Oyuncularından bileklerine hakim ya da hızlı oyuncular karşısında daha istekli olmalarını istedi. Temastan kaçınmamalarını. Bu isimleri özellikle top almadan durdurmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

* Ara paslara karşı savunmamız dağılıyor

Maicon, Serdar, Donk ve Ahmet’i bu konuda özel olarak uyaran Terim, “hava toplarında sorunumuz vardı. Atlatmış görünüyoruz. Ama bu kez de iki stoperimizin arasına atılan toplar canımızı yakıyor. Perde olmalıyız. Önünü kapatmalıyız. İlk hamlesinde kendimizi yere atmamalıyız. Ayakta kalmalıyız. 2’ye 1 savunmalar konusunda yardımlaşmalıyız” uyarıları yaptı. 

Fatih Terim'in gizli korkusu

Trezeguet ve Diagne konusunda oyuncularını uyaran Fatih Terim’in üzerinde dikkatle durduğu bir başka isim de Kasımpaşa’nın asist makinesi Özgür Çek… Fenerbahçe altyapısından yetişen Özgür geride kalan 4 haftada toplam 86 dakika sahada kaldı. 4 asist yaptı. Yani Özgür her 21.5 dakikaya bir asist sığdırıyor. Terim de sonradan oyuna girmesini beklediği Özgür’e karşı özel önlem almak zorunda kaldıklarına inanıyor.

Kaynak: Fotospor