Gelecek sezon ideal 11’inde 3 Türk oyuncu barındırmak zorunda olan Galatasaray’da Terim bu konu üzerine ciddi kafa yoruyor… ilk isim hali hazırda kadroda yer alan Emre Akbaba olacak gibi. İkinci isminse Emre Kılınç olmasını planlıyor. Son isim içinse Terim’in aklındaki birinci isim Kaan Ayhan.

Tecrübeli teknik adam milli oyuncu için Abdürrahim Albayrak’la bir görüşme yaptı. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da peşinde olduğu milli oyuncu için, “Ne yapıp edip almak zorundayız” dedi. Düsseldorf küme düştüğü için ayrılma planları yapan Kaan’ın peşinde Fenerbahçe’nin de olması ve normalin üzerinde bir para teklif etmesi ise Terim’in korktuğunun başına gelmesine neden oldu.

Yabancı kuralı Galatasaray'ın işini zorlaştırdı

Yabancı kuralı için çalışma yaparken Terim, Türk oyunculara değerinin üzerinde rakamlar vermemeyi amaçlamıştı. Düsseldorf’ta yılda 350 bin euro’ya oynayan Kaan için Terim’in planladığı rakam maksimum 1 milyon euro civarındaydı. Ancak daha transfer görüşmelerinin içine tam girilmeden rakam 1.5 milyon euro’ya ulaştı. Gelen bilgilere göre Fenerbahçe’nin rakamı 2 hatta 2.5 milyon euro’ya bile taşıma kararında olduğu yönünde. 

Benzer bir durum Mert Hakan transferinde yaşanmıştı. Galatasaray’ın 10 milyon TL’ye anlaştığı oyuncu için Fenerbahçe imza parasıyla beraber rakamı 20 milyon TL’ye çıkarmıştı.

Kaynak: Fotospor