Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan alan ve sarı-kırmızılı yönetim prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen Nijeryalı Ahmed Musa için ilk açıklama geldi. Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Leicester City ile görüşmelere başlayan Galatasaray'ın tüm transfer planlarını alt üst eden açıklama Nijerya Milli Takımı teknik direktörü Gernot Rohr'dan geldi.

Nijerya Milli Takımı'nda da forma giyen Ahmed Musa'nın transferi hakkında açıklamalarda bulunan Gernot Rohr, Nijeryalı futbolcunun CSKA Moskova'ya geri döneceğini açıkladı. Ahmed Musa'nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu ancak sürekli oynaması gerektiğini vurgulayan Rohr, "İyi bir haber var, Ahmed Musa eski takımı CSKA Moskova'ya geri dönüyor. CSKA Moskova'da Ahmed Musa'yı çok seviyorlar ve Musa da Rusya'ya kendisini çok iyi hissediyor. Ahmed Musa için yeni bir başlangıç ve artık daha fazla oynamaya başlayacak" şeklinde konuştu.

2012-2016 yılları arasında CSKA Moskova'da forma giyen, CSKA'da 125 maçta 42 golün altına imza atan Ahmed Musa, Rusya Premier Lig'de üç kez şampiyonluk sevinci yaşadı, Rusya Kupası'nı bir kez ve Rusya Süper Kupası'nı da iki kez kazanma başarısı gösterdi.

2016 sezon başında 16 milyon euroluk bonservis bedeli ile CSKA Moskova kulüp tarihi rekoru kırarak Leicester City'e transfer olan Ahmed Musa, Leicester City'de 21'i Premier Lig olmak üzere toplam 32 maça çıktı ve takımı adına 4 gollük bir performans sergiledi.

Webaslan