İLK TEMAS 27 AĞUSTOS

Galatasaray, Alan Carvalho'yu transfer etmek için ilk kez 27 Ağustos 2018'de temas kurdu. Çin bağlantıları çok güçlü olan bir Türk menajer, Galatasaray'dan teyit altıktan sonra Alan ve menajeriyle irtibata geçti. Alan ve resmi olan kendi menajeri Leandro Lima, Galatasaray'dan gelen talebe teşekkür ederek Brezilyalı futbolcunun şu anda Türkiye'ye gitmeyi düşünmediğini söyledi. 

BAKİ MERCEMEK DEVREYE GİRDİ

Bu gelişme üzerine Baki Mercimek, Cannavaro ve yakın arkadaşı Alessandro Alberti'yi araya sokarak Brezilyalı futbolcuyu, Galatasaray dışında Beşiktaş için de yetki imzalaması için ikna etti. Alan ise o dönem Türkiye'ye gitmeyi düşünmediğini, kendisiyle ilk görüşen Türk menajere ilettiği için belgeyi imzaladı ve resmi menajeri Leandro Lima'yı da bu konuda bilgilendirdi. 

GALATASARAY'LA HEMEN TEMASA GEÇTİ

Baki Mercimek, Cannavaro'nun yakın arkadaşı Alessandro Alberti ile birlikte Alan'ın imzaladığı belge üzerinden Galatasaray'la temasa geçti. Baki Mercimek, Cannavaro'nun da aracı olduğunu ve Alan'ı bedelsiz olarak getireceklerini sarı kırmızılı yönetime iletti. Galatasaray yönetimi ise Ağustos ayında Alan ile ilk teması kuran Türk menajeri arayarak bu konuda bilgilendirdi. Yönetim, Türk menajere, "Siz temas kurduğunuzda 3-4 milyon euro bonservis gerekebilir. Ancak Baki Mercimek, Cannavaro'nun da aracı olduğunu ve Alan'ı bedelsiz olarak getirebileceklerini, kulübün menfaatleri doğrultusunda bu yolu denemek zorunda olduklarını" iletti. 

TÜRK MENAJERİN YANITI: "SERBEST KALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Türk menajer ise Galatasaray yönetimine belgeyi de göstererek, "Alan'ın kontratı Aralık 2018 değil, Aralık 2019'da bitiyor. Serbest kalması söz konusu değil. Tabi ki bu yolu denemek en doğal hakkınız ama bu durum size anlatıldığı gibi değil. Bunu gördükten sonra bize geri dönüş yapar ve biz de temaslarımızı sürdürürüz." dedi. 

GALATASARAY'IN TRANSFERDE İLERLEME KAYDEDEME SEBEBİ

Galatasaray yönetimi Baki Mercimek ve Alessandro Alberti'nin Alan transferinde herhangi bir ilerleme kaydememelerinden dolayı direkt olarak Alan ile tamasa geçer. Alan, "Sadece menajerimle ile görüşün" yanıtını verdi. Ara transfer döneminde Galatasaray bu gelişme sonrasında Baki Mercimek ve Alessandro Alberti tarafıyla tüm irtibatı keserek Alan, ilk teması kuran Türk menajer ve Brezilyalı futbolcunun resmi menajeriyle irtibata geçti. 

5 OCAK'TA TÜM KONTARTLAR HAZIRLANDI

Bu irtibat sonrasında anlaşma sağlandı ve 5 Ocak itibariyle her konuda anlaşma sağlanarak kontratlar hazırlandı. Guangzhou kulübünü 2.9 milyon euro bonservis bedeliyle ikna eden Galatsaray yönetimin önündeki tek engel olarak Çin kulübünün şartı kaldı. Guangzhou yönetimi, Çin federasyonunun bütçe kısıtlamasından dolayı durum değerlendirmesi yaptıklarını, Alan'ın yerine oyuncu alır almaz transferine izin vereceklerini Galatasaray'a iletti. Ancak Çin kulübü 20 gündür yeni transfer konusunda anlaşma sağlayamadığı için tüm sözleşmeler hazır olmasına rağmen Alan'ın, Galatasaray'a transferine hala onay vermedi. 

DUBAİ'DE NELER OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Abdurrahim Albayrak ve İdari Menajer Şükrü Hanedar, Alan'la değil, Pato ve kulübüyle yüz yüze görüşmek için Dubai'ye gittiler. Zira 5 Ocak itibariyle Alan transferinde her konuda anlaşma sağlandığı ve kontratların dahi hazır olduğundan asıl görüşme Pato ve kulübüyle gerçekleşti. Basında adı geçen ve Alan Carvalho ile kavga ettiği iddia edilen, sonrasında bu iddiaları yalanlayan Özkan Doğan ise Baki Mercimek'in arkadaşı olarak 2 hafta boyunda Dubai'deydi. Burada Alan ile görüşme çabaları da sonuçsuz kaldı. Aynı şekilde daha önce yaşanan durumdan dolayı Galatasaray yöneticilerine ulaşamadılar. 

ÇİN KULÜBÜ HALA ONAY VERMEDİ

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Guangzhou kulübü hala yeni transferi gerçekleştiremediği için, kontratlar hazır olmasına rağmen Alan'ın Galatasaray'a gidişine onay vermedi.