Gelecek sezon sol bek transferinde Kwadwo Asamoah'tan ümidini kesen Galatasaray adaylarını belirlemeye başlarken, Yuto Nagatomo'nun maliyetinin uygun olması halinde Japon oyuncuyu renklerine bağlama kararı almıştı. Fatih Terim'in gözdelerinden birinin de Bayern Münih'ten Juan Bernat olduğu ortaya çıkarken, bu transferde sarı-kırmızılıların önüne bir engel belirdi.

AS Gazetesi'nin haberine göre, Bayern Münih'te mutsuz olan Bernat'ı İspanya'ya döndürmekte kararlı olan Atletico Madrid, oyuncuyu transfer listesine aldı. Filipe Luis'in sakatlık sürecinde sıkıntı yaşayan teknik direktör Diego Simeone'nin sol bek için rapor verdiği ve şu anda Bernat'ın öne çıktığı aktarıldı.

25 yaşındaki Juan Bernat Velasco'nun sözleşmesinin 2019 yılında bitecek olması bir avantaj olarak görülürken, Bayern'in 2014'te 10 milyon euroya aldığı oyuncunun bonservisinin de mauk olacağına dikkat çekildi. Bu sezon Bayern formasını yalnızca 9 kez giyebilen yetenekli oyuncu, David Alaba'nın arkasında kulübeye mahkum kaldı.

Bernat 4 senelik Bayern kariyerinde 110 maça çıkarken 5 gol atıp 9 da asist yapma başarısı gösterdi.

BERNAT'IN KÜNYESİ

Adı: Juan Bernat Velasco
Doğum tarihi: 1 Mart 1993
Doğum yeri: Cullera, İspanya
Boy: 1.72 
Mevki: Sol bek

25 yaşındaki İspanyol futbolcu Juan Bernat, kısa boyuna rağmen çabukluğu ile dikkat çeken bir isim. İspanya Milli Takımı'nda da toplam 7 kez sahaya çıkan oyuncu 1 kez gol atmayı başardı.

(Webaslan)