Spor Toto Süper Lig 7. haftasında Galatasaray'ın BB Erzurumspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada 41. dakikada Garry Rodrigues'in penaltı beklediği pozisyonda VAR sistemi devreye girmesine rağmen hakem Alper Ulusoy'un devam kararını yinelemesi sarı kırmızılı taraftarların tepkisine neden oldu. 

Galatasaray - Erzurumspor Garry Rodrigues'in penaltı beklediği pozisyon

Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, maçın ardından FutbolArenaTV canlı yayınına bağlanarak Galatasaray - Erzurumspor maçında bir skandala imza atıldığını söyledi. 

"HAKEM 5 METRE ÖNÜNDE, NET PENALTI!"
Hakem pozisyona çok hakın. 5 metre önünde. İbrahim, Rodrigues'i formasından çekiyor. Penaltı. VAR'a gitmeye bile gerek yok. Ancak hakem vermedi. Oyun devam etti ve sonrasında VAR devreye girdi. VAR'ın devreye girmiş olması şudur: "Sana katılmıyoruz inceleme tavsiye ediyoruz. VAR'ın amacı budur. Ancak hakem pozisyonu izlemeye de ihtiyaç duymuyor. 

"VAR'IN 68 SAYFALIK PROTOKOLÜ VAR"

VAR'ın 68 sayfa protokolü var. Bütün maddelere uyarak Dünya Kupası'nda uygulandı. Teknoloji müthiş kullanıldı. 33 kamera açısıyla kullanıldı.

"HAKEMİN VERİP VERMEDİĞİ KARTLAR, FAULLER..."

Maçın geneline baktığımız zaman verdiği, vermediği sarı kartlar tartışmayı en üst seviyeye çıkaracak boyutlar. Galatasaray kazandığı için fazla toz kalkmaz.

"EGOLARIMIZDAN ARINACAĞIZ"

Egolarımızdan arınacağız. VAR sisteminde 100 maç müsade istendi. Bu zamana kadar hala kargaşa yaşıyoruz. Hakem arkadaşlarımız VAR sisteminde protokolün maddelerini daha sık incelemeli. Soruyorum şimdi hakeme. Niçin vermiyorsun bunu? VAR sana uyarı veriyor, niye izlemiyorsun pozisyonu?

"SKANDALA İMZA ATILDI"

Bu gece bir skandala imza atıldı. Bu cezasız kalmamalı. Skandal, saçmalık bu! Koca koca adamlar, bu kadar süre geçti aradan. Acemilik dönemi bitti ve ustalık dönemi başladı. Bu akşam kabul edilemez bir hadise. Yaptıkları tamamen saçmalık.