Geçtiğimiz sezon Belçika ekibi Standart Liege'den kiralanan ve bu sezon bonservisi alınan Kongolu yıldız için sarı kırmızılı kurmaylar sürpriz bir karara imza attı... İşte o gelişme ve Galatasaray - Luyindama arasında yaşananlar...

Demokratik Kongolu oyuncunun 7-8 aydan önce sahalara dönüşü tahmin edilmiyordu ama o, geçen hafta idmanlara başladı. Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim'in defansın bel kemiği olarak gördüğü Luyindama, ciddi sakatlığına rağmen İngiliz ekiplerinin dikkatini çekti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, üstün fiziği, başarılı performansı ve düşük maliyeti sebebiyle Everton, Wolverhampton, Bournemouth ve Aston Villa, 26 yaşındaki oyuncuyu transfer listesine ekledi. Ancak ne Fatih Terim ne de yönetim oyuncuyu bırakmaya niyetli değil. Hatta yönetimin Luyindama ile sözleşme uzatmak istediği ve sezon başında masaya oturmayı planladığı belirtiliyor.

CHRISTIAN LUYINDAMA KİMDİR?

8 Ocak 1994 tarihinde Kinshasa'da dünyaya gelen Luyindama, stoper pozisyonunda forma giyse de, tercihe göre ön liberoda da değerlendirilebiliyor.

.