Katılımı genişletip halka açılmak için Galatasaray Lisesi'nden gelen üyeler haricinde her yıl yüzde 10 oranında yeni üye alımı planlanıyor. Galatasaray'da "liseli-lisesiz" ayrımının ortadan kalkıp, 5 yılda 5 bin-7 bin 500 civarı kulübe yeni üyenin girişi öngörülüyor.

Öte yandan bu projeyle, Galatasaray Divan Kurulu'nun adının değişip "Yüksek Danışma Kurulu" olarak 4 ayda bir toplanması planlanıyor.

"Geleceğin Galatasaray'ı" projesiyle her türlü önerinin kulüp yönetimine iletilebileceği demokratik forum "Fikir Atölyesi" hayata geçti.

İşte dikkat çeken diğer detaylar :

*** Kulübe üye olmayı düşünmeyip, katkı sağlamak isteyen taraftarlar, Galatasaray Fikir Atölyesi'ne katılabilecek.

***  Oluşturulacak kurul, Galatasaray Fikir Atölyesi'nden çıkan projeleri değerlendirip, uygun görülenleri kulüp yönetimine sunacak.

***   Galatasaray Fikir Atölyesi'nden çıkan ve hayata geçen proje sonrasında fikri ortaya koyan kişi belli oranda yüzde alacak.

***  Borç-alacak farkı negatif yönde %10’u geçerse ilgili yönetici ve başkanının bu farktan kişisel olarak sorumlu tutulması hükme bağlanacak.

*** Projeyle Branş Dernekleri kurulup Futbol Derneği, Basketbol Derneği, Voleybol Derneği gibi branşların tek bir çatıda toplanması da planlanıyor. (Cumhuriyet)